/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Scanpan - prisade stekpannor

Scanpan - prisade stekpannor
Scanpan - prisade stekpannor
Scanpan använder enbart återvunnet aluminium i sin tillverkning. Metallen återvinns av bland annat pantburkar och fälgar. Aluminium kallas för ”den gröna metallen” eftersom det är relativt lätt att återvinna och – viktigast av allt – återvunnen metall håller samma kvalitet som ursprunglig. Om du har en Pro IQ-panna i köket kan du alltså känna dig stolt över att ha gjort ett klimatsmart val. Scanpan Pro IQ har samma tuffa non-stick-beläggning som den populära stekpannan Scanpan CTX. Beläggningen, som kallas för Stratanium, bidrar i högsta grad till Scanpans hållbarhetsprofil. Dels genom att den är producerad helt utan miljögifter och dels genom att den ger pannorna ett långt liv på spisen. I Scanpans värld finns det inget som heter ”slit och släng”. När Pro IQ-pannan har gjort sitt, efter år av trogen tjänst, kan du återvinna den till en ny panna i Scanpans fabrik.

Pro IQ

Från skräp till prisvinnare. Går det att göra en slitstark stekpanna från skrot utan att kompromissa med kvaliteten? Absolut! Scanpan Pro IQ är tillverkad av återvunna aluminiumburkar och har en tuff och slitstark beläggning som tål det mesta i köket. 2018 blev pannan bäst i test i Aftonbladets stora stekpannetest.

Scanpans nya serie Pro IQ lanserades i Sverige 2018. Samma år blev Pro IQ-pannan bäst i test i Aftonbladets stora stekpannetest. Serien kombinerar en grund av återvunnet aluminium med en tuff non-stick-yta. Denna uppbyggnad gör Scanpan Pro IQ till en riktig slitvarg i köket. Du får en fantastisk stekyta utan att ens tillsätta fett, rengöringen har aldrig varit enklare och beläggningen står sig – även om du använder stålredskap.
Scanpan

CTX

Scanpan CTX är lyx i slimmad, minimalistisk design. År 2016 och 2017 tog CTX-stekpannan hem segern i Aftonbladets stora stekpannetest. Utsidan har en elegant borstad finish i rostfritt stål och insidan har en non-stick-beläggning, som till och med tål att du använder stålredskap i pannan. Beläggningen är inte bara tuff, den är dessutom helt fri från skadliga och miljöfarliga ämnen. Scanpan var först i världen med att producera en non-stick-beläggning utan de farliga ämnena PFOA och PFOS.

Samtliga stek- och kokkärl i CTX-serien är uppbyggda av fem lager av rostfritt stål varvat med aluminium. Konstruktionen ger bästa möjliga värmespridning. Tillsammans med lagren av Stratanium består produkterna av sju lager. CTX står för ”Ceramic Titanium Extreme”, ett namn som signalerar att denna serie är i en klass helt för sig. CTX fungerar på alla värmekällor, inklusive induktion.

Scanpan

Scanpan grundades 1956 och har sitt säte utanför Århus i Danmark. I sortimentet finns stek- och kokkärl av alla dess slag, allt från belagda pannor av återvunnen aluminium till kopparpläterade sauteuser och långpannor. Företaget ligger alltid i framkant när det gäller att ta fram nya, banbrytande produkter. Till exempel var Scanpan först i världen med att producera en non-stick-beläggning utan de miljöfarliga ämnena PFOA och PFOS. Stekpannorna har prisats i produkttester och hjälpt kockar att vinna prestigefulla tävlingar, såsom SM, EM och VM i matlagning. Scanpan är en stekare i världsklass, helt enkelt! 
Scanpan

Pilgrimsmusslor

Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, visar hur du steker en perfekt pilgrimsmussla med karamelliserad yta och härlig, mjuk insida

Torskfilé

Thomas Sjögren, årets kock 2015, visar hur du undviker att din torskfilé blir torr.

Entrecôte

Thomas Sjögren, kock 2015, visar hur du steker en perfekt entrecôt