/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Campingpizza i stekpanna - Hoch el hellowRecept av Tareq Taylor1 gul lök1 aubergine2 msk olivolja20 svarta oliver, med kärna2 tsk za'atar2 tsk sumak0,5 dl pinjenötter2 kvistar färsk bladpersilja1 tsk salt1 mozzarellaost (à ca 125 g)1 libabröd, mjukt arabiskt tunnbrödsaltsvartpeppar, nymalenTopping:6-8 små tomater, i halvor2 kvistar färsk mynta, hackad1 granatäpple, kärnorna1 grön chilifrukt, i skivor
Gör så här1. Skala lök och aubergine. Hacka löken fint och skär auberginen i små tärningar. Stek i olja tills löken mjuknat.2. Kärna ur oliverna och dela dem ett par gånger. Lägg oliverna i pannan med lök och aubergine. Krydda med za’atar och sumak och fortsätt stekningen. Tillsätt pinjenötterna och stek tills det hela fått fin färg. Smaka av med salt.3. Hacka persiljan och tillsätt den i pannan. Fös ihop ingredienserna så att de får samma storlek som brödet.4. Riv mozzarellan och fördela den uppe på grönsakerna. Lägg sedan brödet ovanpå alltihop och vänta i någon minut så att osten smälter. Placera sedan en tallrik eller ett lock ovanpå brödet och vänd upp och ner på pannan.5. Toppa pizzan med tomater, mynta, granatäppelkärnor och chiliskivor. Ringla gärna lite olja över alltihop och salta och peppra till sist.

Campingpizza i stekpanna - Hoch el hellow

"Minnet från när jag lagade den här rätten ute i öknen tillsammans med pappa och brorsan kommer jag alltid att bära med mig. Pappa fick sätta namnet på den – Hoch el Hellow är gatan där han växte upp i Jerusalem."
Tareq Taylor
Ingredienser (4 portioner)
Recept av Tareq Taylor
1 gul lök
1 aubergine
2 msk olivolja
20 svarta oliver, med kärna
2 tsk za'atar
2 tsk sumak
0,5 dl pinjenötter
2 kvistar färsk bladpersilja
1 tsk salt
1 mozzarellaost (à ca 125 g)
1 libabröd, mjukt arabiskt tunnbröd
salt
svartpeppar, nymalen
Topping:
6-8 små tomater, i halvor
2 kvistar färsk mynta, hackad
1 granatäpple, kärnorna
1 grön chilifrukt, i skivor

Gör så här

1. Skala lök och aubergine. Hacka löken fint och skär auberginen i små tärningar. Stek i olja tills löken mjuknat.
2. Kärna ur oliverna och dela dem ett par gånger. Lägg oliverna i pannan med lök och aubergine. Krydda med za’atar och sumak och fortsätt stekningen. Tillsätt pinjenötterna och stek tills det hela fått fin färg. Smaka av med salt.
3. Hacka persiljan och tillsätt den i pannan. Fös ihop ingredienserna så att de får samma storlek som brödet.
4. Riv mozzarellan och fördela den uppe på grönsakerna. Lägg sedan brödet ovanpå alltihop och vänta i någon minut så att osten smälter. Placera sedan en tallrik eller ett lock ovanpå brödet och vänd upp och ner på pannan.
5. Toppa pizzan med tomater, mynta, granatäppelkärnor och chiliskivor. Ringla gärna lite olja över alltihop och salta och peppra till sist.