Recept av Johanna Cryer700 g kycklinglår eller bröst, utan skinn och ben 1,5 msk olivolja 2 msk tomatpuré2 tsk socker 250 ml kycklingbuljong, uppdelat 3 msk limejuice1 msk olivolja 2 vitlöksklyftor, finhackade 2 tsk vardera vitlökspulver, lökpulver, torkad oregano 3 tsk vardera spiskumminpulver, paprika 1/2 tsk cayennepeppar (valfritt) 1/2 tsk salt och peppar, vardera
Gör så härLägg ingredienserna för Nachos-kryddblandningen i en skål. Tillsätt 2 msk av kycklingbuljongen och blanda till en lös pasta.Lägg i kycklingen och vänd runt så att den täcks av pastan.Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelhög värme.Stek kycklingen i 3 minuter på varje sida (spara pastan som är kvar i skålen).Ta upp kycklingen och lägg den i en grund skål.
Ställ tillbaka stekpannan på spisen.Tillsätt resten av kycklingbuljongen, tomatpurén och sockret, och skrapa ner den pasta som är kvar i skålen. Blanda för att lösa upp, skrapa botten av pannan och låt det sjuda.Under tiden, riv kycklingen med gafflar eller hacka den (det gör inget om den är rå inuti).Lägg tillbaka kycklingen i såsen, vänd runt och låt sjuda i 3 minuter tills såsen har reducerats till en tjock sås. Justera salt efter smak. Håll varm.Toppa dina nachos med kycklingen och dina favorittoppings. Ställ i ugnen i 10–15 minuter eller till osten har smält och fått lite färg.
Shredded chicken nachos
Recept av Johanna Cryer
700 g kycklinglår eller bröst, utan skinn och ben
1,5 msk olivolja
2 msk tomatpuré
2 tsk socker
250 ml kycklingbuljong, uppdelat
3 msk limejuice
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk vardera vitlökspulver, lökpulver, torkad oregano
3 tsk vardera spiskumminpulver, paprika 1/2 tsk cayennepeppar (valfritt)
1/2 tsk salt och peppar, vardera
Gör så här
- Lägg ingredienserna för Nachos-kryddblandningen i en skål. Tillsätt 2 msk av kycklingbuljongen och blanda till en lös pasta.
- Lägg i kycklingen och vänd runt så att den täcks av pastan.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelhög värme.
- Stek kycklingen i 3 minuter på varje sida (spara pastan som är kvar i skålen).
- Ta upp kycklingen och lägg den i en grund skål.
Ställ tillbaka stekpannan på spisen. - Tillsätt resten av kycklingbuljongen, tomatpurén och sockret, och skrapa ner den pasta som är kvar i skålen. Blanda för att lösa upp, skrapa botten av pannan och låt det sjuda.
- Under tiden, riv kycklingen med gafflar eller hacka den (det gör inget om den är rå inuti).
- Lägg tillbaka kycklingen i såsen, vänd runt och låt sjuda i 3 minuter tills såsen har reducerats till en tjock sås. Justera salt efter smak. Håll varm.
- Toppa dina nachos med kycklingen och dina favorittoppings. Ställ i ugnen i 10–15 minuter eller till osten har smält och fått lite färg.