/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Citronmazarin med björnbär och gräddeRecept av Tareq Taylor100 g rumsvarmt smör50 g florsocker1 äggula125 g vetemjöl120 g skalad mandel120 g florsockerRivet skal av 1 citron85 g smör2 ägg2 msk smör till formarnaServering:5 dl färska björnbär1 ½ dl vispad gräddeflorsocker
Gör så här1. Rör smör och socker några minuter tills sockerkristallerna löst sig (använd matberedare eller elvisp).2. Tillsätt äggulan och arbeta hastigt in mjölet. Låt kallna i kylen eller frysen så blir den lättare att forma.3. Mal mandeln i en mixer eller kvarn. Rör smör och socker några minuter tills sockerkristallerna löst sig (använd matberedare eller elvisp).4. Tillsätt citronskal, den malda mandeln och ägg under vispning.5. Smörj mazarinformarna med lite smör och lägg en klick mördeg i varje som du trycker ut med mjölad tumme tunt längs med botten och kanter.6. Fördela sedan mandelsmeten i formarna (fyll till cirka 2/3) och grädda på plåt på 200 grader i cirka 20 minuter. Låt kallna.7. Toppa mazarinerna med färska bär och vispad grädde. Pudra med florsocker.Tips!Du kan också göra en stor mazarinkaka genom att använda springform.

Citronmazarin med björnbär och grädde

Ingredienser (15-20 st)
Recept av Tareq Taylor
100 g rumsvarmt smör
50 g florsocker
1 äggula
125 g vetemjöl
120 g skalad mandel
120 g florsocker
Rivet skal av 1 citron
85 g smör
2 ägg
2 msk smör till formarna
Servering:
5 dl färska björnbär
1 ½ dl vispad grädde
florsocker

Gör så här

1. Rör smör och socker några minuter tills sockerkristallerna löst sig (använd matberedare eller elvisp).
2. Tillsätt äggulan och arbeta hastigt in mjölet. Låt kallna i kylen eller frysen så blir den lättare att forma.
3. Mal mandeln i en mixer eller kvarn. Rör smör och socker några minuter tills sockerkristallerna löst sig (använd matberedare eller elvisp).
4. Tillsätt citronskal, den malda mandeln och ägg under vispning.
5. Smörj mazarinformarna med lite smör och lägg en klick mördeg i varje som du trycker ut med mjölad tumme tunt längs med botten och kanter.
6. Fördela sedan mandelsmeten i formarna (fyll till cirka 2/3) och grädda på plåt på 200 grader i cirka 20 minuter. Låt kallna.
7. Toppa mazarinerna med färska bär och vispad grädde. Pudra med florsocker.
Tips!
Du kan också göra en stor mazarinkaka genom att använda springform.