/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Psst! Om du vill ha en alkoholfri drink tar du bara bort vodkan.
Moscow MuleEn kopparmugg4-6 cl vodka1-2 dl ginger beerLime IsMynta
Gör så här1. Använd en muddlare och mortla limeklyftorna direkt i kopparmuggen. 2. Fyll ungefär halva glaset med is. 3. Ha i vodkan och fyll upp med ginger beer. 4. Dekorera med mynta och en limeklyfta.Mosow Mules ursprungMoscow Mules ursprung står inte helt klart. En historia härleder dryckens tillblivande till pubägaren Jack Morgan, direktören John G. Martin och en släkting till John G. Martin. Släktingen ska ha tillverkat kopparmuggar, men en del menar att kopparmuggarna inte fanns med från början. Det som många är överens om är i alla fall att pubägaren Morgan, som drev puben Cock 'n' Bull i Los Angeles, hade en stor mängd ginger beer som han behövde göra något med och direktören G. Martin satt på en stor volym vodka som han hade köpt in. Det hade varit svårt att charma amerikanarna med vodka, men tillsammans med ingefärsöl blev det snabbt en succé i Los Angeles. Tidningen Hollywood Insider skrev om drinken 1942 och beskrev den då som stadens senaste trend. Var kommer namnet ifrån?Varför cocktailen heter som den heter är det ingen som vet helt säkert. En spekulation är att Moscow (Moskva) härleder till vodkan som uppfattades som rysk. Mule (svenska: mula) kan vara kopplat till den kryddiga smaken som ginger beer ger drinken och att drinken därför kan tyckas ge samma effekt som en spark av en åsna. Receptvarianter på Moscow MuleLime och ingefära är två tydliga smaker i drinken, men varför inte testa att lägga i en skiva gurka i drinkglaset? Variera även mängden mynta för att hitta den balans som du tycker är godast. Alkoholfri Moscow MuleDet är lätt att göra en Moscow Mule alkoholfri. Ta bara bort vodkan. Ginger beer är från början alkoholfri. Det finns även ginger beer med alkohol, men det är en annan variant av ginger beer. Den ginger beer som avses att användas i en Moscow Mule är den som är utan alkohol.Ginger beer har funnits ända sedan 1700-talet och kommer ursprungligen från England. Brygden består av ingefära, socker och vatten som får jäsa. Sättet ginger beer tillverkas på påminner om hur öl tas fram, därav namnet. Ginger beer är söt och smaken av ingefära är en skarp kontrast. Idag tillverkas ginger beer på ett annat sätt än ursprungligen, men namnet är fortfarande detsamma. Gör drinken som ett proffsMed rätt bartillbehör kan du få till en drink som imponerar på även den mest rutinerade bartendern.En Moscow Mule består av rikligt med is. Gör is i

Moscow Mule

Mules recept består av vodka, ginger beer, is, lime och ofta även mynta. Drinken serveras traditionsenligt i en kopparmugg. En kopparmugg med handtag är både bekväm att hålla i, snygg och behåller dryckens kyla.
Moscow Mule - Godaste receptet på Moscow Mule
Ingredienser
En kopparmugg
4-6 cl vodka
1-2 dl ginger beer
Lime
Is
Mynta

Gör så här

1. Använd en muddlare och mortla limeklyftorna direkt i kopparmuggen. 
2. Fyll ungefär halva glaset med is. 
3. Ha i vodkan och fyll upp med ginger beer. 
4. Dekorera med mynta och en limeklyfta.
Psst! Om du vill ha en alkoholfri drink tar du bara bort vodkan.

Mosow Mules ursprung

Moscow Mules ursprung står inte helt klart. En historia härleder dryckens tillblivande till pubägaren Jack Morgan, direktören John G. Martin och en släkting till John G. Martin. Släktingen ska ha tillverkat kopparmuggar, men en del menar att kopparmuggarna inte fanns med från början. Det som många är överens om är i alla fall att pubägaren Morgan, som drev puben Cock 'n' Bull i Los Angeles, hade en stor mängd ginger beer som han behövde göra något med och direktören G. Martin satt på en stor volym vodka som han hade köpt in. Det hade varit svårt att charma amerikanarna med vodka, men tillsammans med ingefärsöl blev det snabbt en succé i Los Angeles. Tidningen Hollywood Insider skrev om drinken 1942 och beskrev den då som stadens senaste trend.
 

Var kommer namnet ifrån?

Varför cocktailen heter som den heter är det ingen som vet helt säkert. En spekulation är att Moscow (Moskva) härleder till vodkan som uppfattades som rysk. Mule (svenska: mula) kan vara kopplat till den kryddiga smaken som ginger beer ger drinken och att drinken därför kan tyckas ge samma effekt som en spark av en åsna.
 

Receptvarianter på Moscow Mule

Lime och ingefära är två tydliga smaker i drinken, men varför inte testa att lägga i en skiva gurka i drinkglaset? Variera även mängden mynta för att hitta den balans som du tycker är godast.
 

Alkoholfri Moscow Mule

Det är lätt att göra en Moscow Mule alkoholfri. Ta bara bort vodkan. Ginger beer är från början alkoholfri. Det finns även ginger beer med alkohol, men det är en annan variant av ginger beer. Den ginger beer som avses att användas i en Moscow Mule är den som är utan alkohol.
Ginger beer har funnits ända sedan 1700-talet och kommer ursprungligen från England. Brygden består av ingefära, socker och vatten som får jäsa. Sättet ginger beer tillverkas på påminner om hur öl tas fram, därav namnet. Ginger beer är söt och smaken av ingefära är en skarp kontrast. Idag tillverkas ginger beer på ett annat sätt än ursprungligen, men namnet är fortfarande detsamma.
 

Gör drinken som ett proffs

Med rätt bartillbehör kan du få till en drink som imponerar på även den mest rutinerade bartendern.
En Moscow Mule består av rikligt med is. Gör is i isformar och få till den perfekt krossade isen perfekt med hjälp av en iskross. Lägg isen i en ishink om du vill kunna kyla ner drinken med en extra isbit i efter ett tag, eller om du bara vill vara redo för nästa drink. För att få rätt mängd av vätskan underlättar det om du mäter med ett mätglas. Limen kan du antingen mortla med en muddlare eller pressa med en limepress. Drinken serveras i en kopparmugg, vi har snygga kopparmuggar från Dorre som är perfekta för Moscow Mule. Slutligen är det bara att ta fram serveringsvagnen och rulla fram dina drinkar.

Lämna recension