Recept av Johanna CryerIngredienser:400 g sötpotatis 400 g potatis 300 g palsternacka 200 g rödbetor5 dl grädde 2 vitlöksklyftor, rivna 1 tsk salt 1/2 tsk grovmalen svartpeppar 3 dl riven ost, gärna lagradfärsk timjanGör så härSätt ugnen på 200 grader.Skiva rotfukterna tunt med en mandolin, lägg på rad i en ugnsform.Blanda grädde, vitlök, salt och peppar och häll över rotfrukterna i formen.Strö över osten.Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme.Garnera med färsk timjan.
Rotfruktsgratäng
Denna enkla och smakrika rotfruktsgratäng är en perfekt rätt för alla tillfällen. Skivade rotfrukter som får koka i en krämig vitlökssås, toppas med smält ost och grillas i ugnen till perfektion. Ett mustigt och värmande tillbehör som passar utmärkt till både festmåltider och vardagsmiddag.
Denna enkla och smakrika rotfruktsgratäng är en perfekt rätt för alla tillfällen. Skivade rotfrukter som får koka i en krämig vitlökssås, toppas med smält ost och grillas i ugnen till perfektion. Ett mustigt och värmande tillbehör som passar utmärkt till både festmåltider och vardagsmiddag.
Recept av Johanna Cryer
Ingredienser:
400 g sötpotatis
400 g potatis
300 g palsternacka
200 g rödbetor
5 dl grädde
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
3 dl riven ost, gärna lagrad
färsk timjan

Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skiva rotfukterna tunt med en mandolin, lägg på rad i en ugnsform.
- Blanda grädde, vitlök, salt och peppar och häll över rotfrukterna i formen.
- Strö över osten.
- Grädda mitt i ugnen i ca 1 timme.
- Garnera med färsk timjan.









