/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Rökpistol

Med en rökpistol kan du sätta nya smaker på din middag. En rökpistol ger dig möjlighet att variera smaken på maten och tar den till nästa nivå. Prova dig fram bland olika rökspån för att hitta din favorit. Välj mellan rökpistol, röklåda eller rökugn. Osäker på hur den ska användas, kolla gärna in vår guide för rökpistol.
Rökpistol
Rökpistol
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
7 produkter
7 av 7 produkter
Med en rökpistol kan du utveckla dina vanliga maträtter till helt nya middagar. Passa på att imponera på dina vänner med mat de tidigare aldrig har smakat. Med din rökpistol kan du röka mer än bara fisk och pulled pork, testa att även röka kalla rätter så som smör eller cocktails. Använd din rökpistol för att experimentera med nya smaker i köket.
Att röka din måltid med rökpistol tar endast några minuter. Fyll behållaren med rökspån, tänd på och rök din mat.
Vi tror att du snabbt kommer upptäcka hur smidigt det är att använda en rökpistol i hemmet. Du behöver inga stora maskiner eller utrymme. Plocka fram och undan din rökpistol utan några bekymmer. Den är även enkel att plocka isär och går därför lätt att fylla på med rökspån, men även att rengöra efter användning.

Användning

När du använder en rökpistol tillagar du råvaran som vanligt. Därefter placerar du rätten i ett förslutet utrymme så som till exempel en ugnsform täckt med gladpack. Gör ett hål i platsen för rökpistolens munstycke och tänd på rökspånet. På rökpistolen kan du själv reglera intensiteten för att få önskat resultat. Beroende på recept brukar råvaran rökas 1-3 minuter. Servera maten varm eller kall.
I större stycken kan det ibland vara svårt att få smaken hela vägen in i köttet. Risken finns att röken lägger sig utanpå. Genom att sänka styrkan och låta den röka längre kan du få ett jämnare resultat.

Rökspån i olika smaker

Beroende på vilken karaktär du vill ha till din rätt väljer du rökspån. Det finns alla typer av rökspån och du väljer mellan klassiska och trendiga smaker till din rökpistol. Innan du hittat din favorit kan du prova ett 4-pack för att testa dig fram. Vi har smaker av cherry, oak, hickery och mesquite.

Recept

När du inhandlat din rök kommer du vilja använda den till mycket. När fantasin sätter stopp hittar du recept på rökt Bloody Mary och rökt smör.

Rengöring rökpistol

Det är enkelt att rengöra rökpistoler då spånkammaren är avtagbar. Lyft av kammaren och diska, låt torka ordentligt innan den sätts tillbaka på rökpistolen.

Så väljer du rök

Hur vet du om du ska ha en rökpistol, röklåda eller rökugn. Ett sätt att ta reda på det är att fundera över hur du helt vill använda din rök. Vi hjälper dig välja här nedan.
- Rökpistolen är handhållen och med hjälp av en försluten påse röker du din rätt. Rökpistolerna är portabla och drivs av batterier.
- Röklådan placerar du direkt på en gasol eller kolgrill. Placera din rök under grillgallret för att den ska få upp ordentlig värme. När lådan är varm börjar den röka din mat.
- Rökugnen fyller du med rökspån och stoppar in i ugnen tillsammans med maträtten som önskas rökas. När lådan blir het släpper rökspånet ifrån sig sin rök och din rätt tar smak.
Om du i stället vill röka större rätter kan du kika närmare på våra rökar.