Dualit

Dualit erbjuder högkvalitativa köksapparater som är designade för att göra din matlagning och bakning till en lek.
Med en Dualit brödrost kan du njuta av perfekt rostade brödskivor varje gång, medan deras vattenkokare snabbt och effektivt kokar upp vatten för dina favoritdrycker. Dessutom gör Dualits elvispar det enkelt att vispa, blanda och knåda ingredienser till perfektion.
Dualit
Dualit
Finns i lager
Varumärke

    P

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
20 produkter
20 av 20 produkter

Produkter

I sortimenten finns idag en mängd högkvalitativa produkter för köket.

Dualit brödrost

Det var med sin brödrost som Dualit först slog igenom. Än idag är Dualits brödrostar otroligt uppskattade. Och det är inte så konstigt. Brödrostarna har alla olika smarta funktioner, så som smuluppsamlare och möjlighet att rosta olika typer av bröd. De har även en snygg design och är tillverkade av hög kvalitet. Vare sig du ska rosta två eller fyra skivor åt gången, mindre bröd eller större bagels kan du hitta en brödrost som passar dig perfekt.

Dualit elvisp

Precis som Dualits övriga produkter håller elvisparna hög kvalitet. Den kraftfulla motorn gör att det går snabbt att vispa. Välj mellan flera olika färger.

Dualit vattenkokare

Vill du ha en vattenkokare som du kan lita på? I så fall ska du spana in Dualits olika vattenkokare. Vattenkokarna visar tydligt hur mycket vatten du har hällt i, handtaget är lätt att greppa och kannan är smidig att hälla ur.

Historia

1940-talet

Dualits historia sträcker sig långt tillbaka. Max Gort-Barten, Dualits grundare, föddes 1914 i Tyskland. När andra världskriget bröt ut befann sig Gort-Barten i England. Efter fem år i armen köpte han en fabrik i Camberwell med intentionen om att tillverka en av alla de uppfinningar som han hade på lut. Sagt och gjort. Den första produkten han tog fram var en cocktail-shaker. Därefter tillverkade han ett element som gav både värme och ljus. Han kallade det lysande elementet ”Dual Light heater”. Det är efter det namnet företaget är döpt efter. När han tillverkade en brödrost var Dualits succé ett faktum.

1950-talet

Året var 1952 när Gort-Barten vidareutvecklade designen på brödrosten och designade en som hade plats för sex brödskivor. Den nya brödrosten hade även en timer och en manuell spak för att föra upp brödet. På så sätt kunde brödet vara kvar i brödrosten och hållas varmt tills det skulle ätas.

1960-talet

Under 1960-talet började företaget tillverka brödrostar som erbjöd möjligheten att ställa in hur mycket brödet skulle rostas. Även toasters, för större bröd, togs fram.

1970-talet

Brödrostarna började säljas på allt fler varuhus och började därmed ta plats i fler hem.

1980-talet

Under 1980-talet exploderade efterfrågan på Dualits produkter. Dualit började ställa ut sina produkter på mässor i Europa, samtidigt som efterfrågan på köksprodukter ökade. Det ledde till att Dualit expanderade allt mer.

1990-talet

Dualits sortiment blev bredare. Produkter för både hushållsbruk och professionella kök lanserades.

2000-talet

År 2003 gick Max Gort-Barten bort, men företaget fortsatte att växa. Nya produkter lanserades och tidigare lanserade produkter fick nya funktioner. 2010-talet Dualit började producerade kapselkaffemaskiner.

Idag

Som historien avslöjar har Dualit idag ett brett sortiment av olika köksprodukter. Företaget drivs ännu av samma idéer som när det grundades. Dualit ser hela tiden till konsumenternas behov och prioriterar att hålla hög kvalitet på alla sina produkter. Tack vare att familjen Gort-Barten är fortsatt engagerade i företaget har de behållit sin självständighet. Att många av de som arbetar på företaget har arbetat väldigt länge gör det lättare för Dualit att ta fram så bra produkter.