/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Holmegaard

Holmegaard har en lång historia av att ta fram glasprodukter. Vare sig det är en Holmegaard ljuslykta, Holmeegard vas eller något annat från varumärket som står på önskelistan hittar du med största sannolikhet det hos oss på Cervera.
Holmegaard
Holmegaard
Finns i lager
Varumärke

    Z

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
98 produkter
40 av 98 produkter
Glasproduktionen har idag utvecklats en hel del om man ser till företagets första produktion som bestod av av gröna glasflaskor. Idag kan du bland annat hitta vitvinsglas, snapsglas, dricksglas och karaffer i sortimentet.

Holmegaard ljuslykta

Holmegaards Light Lanterna har nått stor popularitet och finna idag i flera olika storlekar och glas. Snygg att ha både inomhus som utomhus. Ställ den i uterummet eller på farstutrappan.

Holmegaard vas

Inom Holmegaards sortiment finns flera olika typer av vaser. Vare sig du söker en vas för ett par blommor, en hel bukett eller enbart för att använda som prydnad hittar du den i Holmegaards sortiment. Holmegaard har både små och stora vaser i olika utföranden.

Holmegaard champagneglas/dessertglas

De originella glasen i serien Stub passar lika bra till champagne, som till drinken eller efterrätten. Glasen är designade av Grethe Meyer och är både snygga och praktiska.

Jul

Holmegaard har tagit fram flera glas med julmotiv, däribland hotdrinkglas, snapsglas och vattenglas. I samma serie finns även ljuslyktor med julmotiv. Julmotiven är i form av julstrumpor, tomtenissar och ljusstakar. Serien Holmegaard Christmas återkommer varje år när julen börjar närma sig. Perfekt till glöggminglet och julmiddagen.

Munblåst glas

Det munblåsta glaset är unikt. Munblåst glas får vackra små luftbubblor i sig, vilket kan ses som ett kännetecken för munblåst glas.
Glas som i stället är maskinblåst är tillverkat av ett högkvalitativa verktyg. Glaset får lika bra kvalitet som det munblåsta.

Ta hand om glaset

Ta hand om glaset på rätt sätt så håller det längre. Det finns några aspekter som kan vara bra att ta hänsyn till.

Hårdhet på vattnet

Ska du diska dina glas i diskmaskin spelar vattnets hårdhet in. Holmegaard råder glasägare att ha koll på vattnets hårdhetsgrad för att anpassa diskmaskinens inställningar därefter. Ett mjukt vatten kan nämligen leda till glassjuka/glaspest. Ett hårt vatten kan skapa avlagringar på glaset.

Temperatur

Diska helst inte dina glas i diskmaskin i högre än 55 grader.

Rätt proportioner

Det är viktigt att använda rätt mängder av sköljmedel och diskmedel. Detta ska anpassas efter vattnets hårdhet, diskmaskinens program och hur full diskmaskinen är.

Historia

Holmegaards historia sträcker sig över hundra år tillbaka i tiden. Det hela började i Danmark, på södra Själland i staden Næstved.

1823

Greven Christian Danneskiold-Samsøe sökte tillstånd av kungen att starta upp ett glasbruk vid Holmegaard Mose. Danneskiold-Samsøe hann dessvärre avlida år 1823 utan att han hade fått något svar från kungen. Snart efter hans bortgång kom beskedet från kungen om att ansökan hade blivit godkänd.
Christian Danneskiold-Samsøe hade lämnat efter sig änkan Henriette Danneskiold-Samsøe som bestämde sig för att upprätta glasbruket, trots makens bortgång.

1825

Glasbruket fick sin placering vid mossen. Fördelen med detta var att det gick att använda den torv som fanns på mossen för att kunna ge bränsle till ugnarna där man brände glas.
I början producerades endast gröna flaskor för snaps och öl, men ganska snart utvecklades glasbrukets produktion. Glasblåsare bjöds in för att arbeta och utbudet växte.

1900

Samarbetet med glaskonstnärer tog fart under 1900-talet.

2010

Sedan 2010 är Rosendal Design Group ägare av varumärket.