/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Patina

Klongs oljelampa Patina är skandinavisk formgivning när den är som bäst! Här möter funktionen hos en traditionell oljelampa formgivning av den uppskattade designduon Broberg & Ridderstråle. Resultatet är oljelampan Patina som fungerar både som en stämningsfull ljuskälla och vacker inredningsdetalj.
Patina
Patina
Finns i lager
Kategori
Varumärke

    A

  • B

Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
6 produkter
6 av 6 produkter

Liten eller stor?

Oljelampan Patina från Klong finns i två olika storlekar, liten och stor. Oavsett storlek är Patina ett säkert kort om du vill skapa en mysig atmosfär. Båda storlekarna är tillverkade i stål med yta i koppar, mässing eller lackerad i stilrena färger och har franska kvalitetsbrännare för att kunna sprida sitt trivsamma ljussken länge.

Skötsel

Namnet Patina kommer från den patina koppar får med tiden. Det är alltså inte meningen att oljelampan i koppar ska putsas utan får en vacker prägel när du rör den. Vill du istället ha en blankare och jämnare yta på din Patina kan du med jämna mellanrum använda koppparputs.
Följ dessa punkter för att din Patina oljelampa ska fungera så bra som möjligt och hålla under lång tid.
  • Se till att den skyddande filten under lyktan inte kommer i kontakt med vatten eller olja då det kan bilda fläckar.
  • Använd lampolja i oljelampan, till exempel Festival lampolja. Låt den nedre delen av veken suga åt sig olja i 15 minuter innan du tänder lampan.
  • Låt den nedre delen av veken alltid vara dränkt i olja. Annars kan den torka ut och brinna upp.
  • Justera veken så den sitter rakt i brännaren. Då brinner den också rakt.
  • Tänd veken och justera längden med vridknappen, endast ett par millimeter av veken ska vara synlig. Är lågan för hög kan den sota glaset.

Designduon Broberg & Ridderstråle

Mats Broberg och Johan Ridderstråle är en uppskattad Stockholmsbaserad designduo. De har gått på Konstfacks möbel- och inredningsprogram tillsammans och arbetar med blandad arkitektur och design. Det är de som skapat till exempel den omåttligt populära ljusstaken Gloria för Klong!

Inspiration och filososfi

Inspirationen hämtar de från det vardagen och deras arbete kännetecknas ofta av en humoristisk twist. Mats och Johan leker med idén av vad som anses normalt och vardagligt. Sitt samarbete beskriver de så här: ”Det fungerar perfekt. Om en av oss har en bisarr idé (oftast Mats) är det upp till den andre (oftast Johan) att konkretisera idén”.
Även i Patina kan man se spår av deras tankar kring design. De beskriver själva att de ville ta ett nytt grepp om fotogenlampan redan när de för över tio år sedan började skissa på idéer för Klong.

Klong

Klong är ett uppskattat varumärke som värnar om det tidlösa uttrycket. Här möts kvalitet och design som ska vara till glädje och nytta under lång tid. Klong väljer att samarbeta med designer som vågar följa sin egen väg utan att snegla på andra.
Klongs vision är att skapa produkter som har möjlighet att bli framtida klassiker. Lekfullhet och kvalitet är deras ledord och har fungerat drygt 20 år – och det ser ut att bli många, många fler.