/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Klong

Klong är varumärket som värdesätter det tidlösa uttrycket, men som på samma gång vill överraska. I den design som tidigare har verkat självklar tillsätter Klong något ny detalj som förändrar det gamla. Klong vågar kliva ur invanda mönster och skapa nya vägar.
Klong
Klong
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
106 produkter
40 av 106 produkter
Designers som arbetar för Klong går sina egna vägar och hittar egna uttryck i stället för att snegla på andra. Det handlar inte om att våga se det som andra ännu inte sett och att sedan våga uttrycka det.
Majoriteten av formgivarna kommer från Sverige, men inspirationen hämtas från världens alla hörn.
Det har gått ungefär 20 år sedan Klong startade upp. Tanken var då att ta fram en kollektion av produkter som fungerade lika bra enskilt som sida vid sida för att på lång sikt bli omnämnda som klassiker. Så har det också blivit.
I Klongs sortiment finns alltifrån ljuslyktor, oljelampor, vaser, möbler och belysning.

Populära produkter

Klongs mål när företaget startade upp var att skapa klassiker och det har de också gjort.

Gloria

Ljushållaren Gloria är lika vacker med ett tänt som ett släckt ljus. Med ett tänt ljus i fungerar den omslutande glorian som ett sätt att sätta ljuset i centrum. När ljuset inte är tänt fungerar ljusstaken i stället som en vacker cirkelformad skulptur.
Glora finns i två storlekar och är tillverkade i massiv mässing med en yta som är nickelpläterad.
Vill du variera din användning av ljusstaken kan du köpa till en vas som du placerar i ljushållaren. På så sätt kan du i stället låta en vacker blomma eller växt få stå i centrum.

Constella

Constella är en lekfull ljusstake som går att variera på flera olika sätt. Constella finns i mässing och aluminium i två olika storlekar, i den mindre varianten får det plats fem värmeljus och i den större tio.
Ge din ljusstake en personlig touch genom att välja insatser som du kan placera i ljusstaken. Insatserna finns i form av glasvaser, möjlighet att sätta i antikljus i ljushållaren och stjärnformade ljusmanschetter. Ett insats-kit är också en perfekt present att ge bort till någon som redan har en Constella-ljusstake.

Äng

När Klong lanserade Äng frågade vi oss hur vi hade arrangerat blommor tidigare. Äng är nämligen en vas som ger varje blomma möjligheten att stå separat och därmed också i olika höjder.
Vasen Äng har en munblåst glasvas med en handtillverkad insats i mässing. Mässingen finns i de olika variationerna: mässing, svärtad mässing, grågrön mässing och försilvrad mässing. Vasen är rund eller rektangulär och finns i olika storlekar.

Patina

Oljelampan Patina är den perfekta blandningen mellan nytt och gammal. Patina är en oljelampa med taka och fina linjer. Namnet kommer efter att ytan förändras över tiden. Oljelampan är tillverkad i stål och har en kopparyta eller en lackerad yta. För att sätta igång lamporna är det bara att skruva på det lila reglaget på sidan av lampan.

Jazz

Ljuslyktan Jazz skapar ett fantastiskt sken när den är tänd. Jazz är en ljuslykta som finns i flera olika storlekar. Blanda gärna storlekar för att skapa en vacker ljuseffekt.