/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Metropol

Den här moderna serien glas tillverkad i munblåst kristall känns både modern och klassisk på samma gång. Svart passar till det mesta och den svarta glasdroppen blir en snygg kontrast eller ett balanserat komplement till drycken.
Den fantastiska designen gör att det blir en fröjd för alla sinnen att dricka ut dessa glas.
Metropol
Metropol
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
7 produkter
7 av 7 produkter

Erika Lagerbielke

Designern bakom Metropol är Erika Lagerbielke. Lagerbielke gjorde under sina 30 år på Orrefors stora insatser när det kommer till design. Hon har tagit fram flera klassiska glasserier som uppskattats över flera generationer. Populära glasserier av Lagerbielke är bland annat Difference och Intermezzo. Hennes stilrena design är unik och samtidigt tidlös. Hon lyckas fånga något som många designers bara kan drömma om. Kanske är det de rena linjerna och de kreativa detaljerna som hon på något sätt lyckas sammanföra på ett alldeles unikt sätt.
Lagerbielkes design lämnar ingenting åt slumpen. Med design av Lagerbielke kan du känna dig lugn i att ett gediget arbete har gjorts.
Förutom att vara verksam som designer är Lagerbielke även professor i glasdesign.

Olika glas

Glasen som är munblåsta i Småland finns i flera olika utföranden, anpassade för olika drycker. Glasen i serien Metropol från Orrefors är sköna att hålla i handen, snygga på bordet och lyfter varje drycks smak på ett fantastiskt sätt.
Den svarta droppen i det klara glaset skapar en mystisk elegans som tilltalar de allra flesta.

Rödvinsglas 61 cl

Dessa vinglas som rymmer 61 cl är sköna att hålla i handen snygga att ställa på bordet. Glasen har en mjuk kant och rymmer relativt mycket.

Vitvinsglas 40 cl

Vitvinsglasen har en något smalare kupa än rödvinsglasen. Kupan är mjukt rundad, precis som alla kupor i serien.

Champagneskål 24 cl

En champagneskål, även kallad coupe eller champagnekupa, passar perfekt för att servera champagne, drinkar eller efterrätter i. En champagneskål får det mesta att kännas ännu lyxigare. Vill du ta det ett steg längre kan du med dina champagneskålar bygga en champagnefontän. Det är både festligt och roligt.

Champagneglas 27 cl

Det höga champagneglaset, kallat flute- eller flöjtglas, passar perfekt för champagne. Glaset behåller både bubblor och smak länge. Det här glaset är en bra investering för den som vill kunna avnjuta sin champagne eller mousserande vin på bästa sätt. Fira med champagne i glas som förhöjer upplevelsen ytterligare.

Ölglas 46 cl

Ölglasen på fot är perfekta att avnjuta en öl ur. I ölglasen från Metropol får all öl ett extra lyft.

Tumbler 23 cl

Tumblerglaset passar perfekt till vatten eller för att servera en drink ur. Till skillnad från de övriga glasens svarta droppe i serien Metropol är tumblerglasets droppe något mer koncentrerad. Droppens form går mer åt det runda hållet och har en effektfull massa av klarglas runt sig som framhäver den svarta droppen och en häftig kontrast uppstår.

Karaff 1 l

Den vackra karaffen med hög hals passar bra att servera vin eller vatten ur, eller morgonjuicen. Precis som tumblerglasens svarta droppe är även karaffens droppe mer koncentrerad. Dropparnas olika form skapar en levande glasserie som är lika vacker som funktionell.