/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

More

Glasserien More är framtagen för att drycken på bästa sätt ska komma till sin rätt. Glasen är designade av Erika Lagerbielke, som har arbetat med Orrefors i över 30 år.
Produkterna i serien More är lika funktionella som vackra. Förutom att dryckens smaker kommer fram på bästa sätt tål glasen också diskmaskin.
More
More

Orrefors More vinglas

Med rätt vinglas kommer vinet till sin rätt. Serien innehåller både rödvinsglas och vitvinsglas.

Vinglas, 44 cl

Vinglasen som rymmer 44 cl passar för både rödvin, vitt vin och rosévin. Vill du investera i ett par glas som har många användningsområden är de här vinglasen helt rätt för dig.

Vinglas, 61 cl

Vinglasen som rymmer 61 cl, även kallade XL, har en rejäl kupa. Glaset är perfekt för olika sorters rödvin. Vinet kommer dessutom helt till sin rätt. Tack vare den stora kupan framhävs både doft och smak på ett fantastiskt sätt.

Vinglas Mature, 48 cl

Glasen Mature passar utmärkt för röda viner som har en mognadston där smak och doft kommer till sin rätt i en vid och låg kupa, som är något öppen. Vill du ha ett glas som låter fylliga och runda smaker och dofter framträda ska du investera i, eller önska dig, dessa glas.

Orrefors More champagneglas

Att skåla i bubbel är festligt. I serien kan du välja mellan champagneskålar och högre, flöjtformade, champagneglas.

Champagneskål, 21 cl

En champagneskål, även kallad coupe, har något extravagant över sig. Den öppna kupan ligger bra i handen och är god att dricka ur. Glasen passar även bra att använda som skålar för att servera efterrätter ur, eller varför inte placera smågodis eller bär i skålarna? Möjligheterna är, med andra ord, många.

Champagneglas, 18 cl

Det flöjtformade champagneglasen behåller bubblorna länge. Många har det flöjtformade glaset som sitt favoritglas att dricka bubbel ur, just av den anledningen. Ett klassiskt glas som kommer att vara med dig länge.

Orrefors More tumbler, 44 cl

Ett tumblerglas är glaset med många användningsområden. Använd det till såväl vardag som fest, till vattnet, juicen eller drinken. Tumlerglaset är snyggt att placera bredvid vinglasen i serien. Förutom att använda tumblerglaset till dryck kan du även servera efterrätter, som exempelvis glass eller sorbet, ur glaset.

Orrefors More snaps spirit, 20 cl

Glaset är framtaget för olika sorter av fatlagrad sprit. Exempel på fatlagrad sprit är rom, whisky, calvados och cognac. Glaset är ett aromglas, vilket innebär att drycken som hälls i glaset kommer att komma helt till sin rätt. Tack vare glasets tulpanform kommer dryckens fruktighet och fatlagring fram på bästa möjliga sätt, utan att spritsmaken blir för påtaglig. Det relativt lilla glaset passar extra bra vid dryckesprovning, där dryckesmängden som serveras är kring 3 cl.

Orrefors More snaps, 7 cl

Snapsglaset är svårt att ersätta med något annat när det är snaps som ska intas. Det lilla glaset på fot har en tidlös och klassisk design.

Orrefors More Karaff, 1,5 l

Karaffen gör serveringen av vin eller vatten ännu mer elegant.

Erika Lagerbielke

Lagerbielke och Orrefors har samarbetet i mer än 30 år. Lagerbielke är professor i glasdesign. Glasen hon designar har ett enkelt och självklart formspråk.