/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

PotteryJo

Med keramiktallrikar från PotteryJo får du en färgglad och levande dukning. De vackra handtillverkade tallrikarna och skålarna i keramik skapar en hemtrevlig känsla. Vare sig du söker en tallrik, skål, fat, assiett, uppläggningsfat eller tårtfat hittar du det hos PotteryJo.
PotteryJo
PotteryJo
Finns i lager
Varumärke

    J

Kategori
Material
Färg
Pris
kr
kr
228 produkter
40 av 228 produkter

Serier från Potteryjo

Med det färgglada porslinet får du en trivsam dukning. Den gedigna keramiken är både lekfull och välkomnande. PotteryJo har flera olika serier som du med fördel kan kombinera med varandra.
  • PotteryJo Daisy

Daisy lanserades 2011 och var den första kollektionen som företaget lanserade. Mönstrets inspiration kommer ett mönster som hittades i fabriken i Portugal. Troligen kommer det ursprungliga mönstret från 1800-talet. Daisy är en uppdaterat version av det mönstret.
  • PotteryJo Daria

År 2017 tog Johanna Hampf fram serien Daria i lergods. Daria har därefter lanserats på nytt i stengods, som är tyngre och tåligare än lergods.

Tål mikrovågsugn och diskmaskin

Produkterna i lergods kan användas i mikrovågsugn och diskas i diskmaskin. En del av produkterna, tillverkade i stengods, är även ugnssäkra. Läs alltid i produktbeskrivningen vad som gäller för just den specifika produkt du ska använda. Undvik att utsätta keramiken för häftiga temperaturförändringar. Undvik också att lägga keramiken i vattenbad längre än nödvändigt.

Tillverkas för hand

Varje tallrik, skål, assiett är unik. Detta eftersom allt tillverkas för hand i fabriken i Portugal. Tittar du noga kan du därför upptäcka vissa skillnader mellan varje produkt.

Miljövänlig glasyr

När Hampf grundade PotteryJo var målet att ta fram ett vackert porslin vars tillverkning var miljövänlig. Så blev det också.
Företaget använder inte glasyrer som innehåller bly. Tack vare att samma fabrik står för hela produktionen, från lera till bränning, kan de ha full kontroll över alla material. För att säkerställa att produkterna upprätthåller den standard företaget har satt upp testas de även regelbundet av en tredje part. Miljön är högt prioriterad av PotteryJo.

Grön tallrik eller svart tallrik?

PotteryJo kan färg. Alla delar kommer i ett flertal färger. Fyll bordet med färgglada tallrikar, eller välj en dovare färgskala på porslinet. De olika delarna finna i bland annat grönt, gult, grått, rosa eller svart. Vare sig du vill duka enhetligt i en färg eller blanda flera olika färger är det möjligt, tack vare det breda sortimentet där allt passar ihop.
En del glasyrer har varit kvar sedan 2011, en del är tillfälliga glasyrer som tagits fram för en viss kollektion eller säsong.

Historia

Företaget grundades 2011 av Johanna Hampf. Hampf hade tidigare arbetat med mode och hade därför redan både vana och skicklighet när det kom till att arbeta med färg och form. 

Inspiration från familj och vänner

Hampfs inspiration kommer från sådant hon själv uppskattar, så som att ordna stora middagsbjudningar, umgås sina barn, baka och att njuta lite extra av morgonens första kopp kaffe. Med andra ord, det är de ögonblicken som hon uppskattar mest i sin vardag som inspirerar mest.
Familj och vänner betyder allt för Hampf. Med sin keramik vill hon skapa en atmosfär som känns ombonad och familjär. Målet är att hennes produkter kan användas av familjer runtom i hela världen.