/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Grand Cru

Rosendahl grundades 1984 av Erik Rosendahl. Företaget har sedan dess hela tiden fortsatt att utvecklas, samtidigt som klassiker i sortimentet har fått bestå.
Grand Cru
Grand Cru
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
225 produkter
40 av 225 produkter
Rosendahl Grand Cru är serien som har varit med ända från start. Det kan vi på Cervera förstå. Serien som hela tiden testar nya vägar och överraskar, samtidigt som den minimalistiska designen fortfarande genomsyrar designen, känns lika självklar idag som den gjorde när den första produkten i form av en vinpropp lanserades. I det breda sortimentet finns det något för alla.

Familjeägt företag

Designföretaget vars fulla namn är Rosendahl Design Group A/S är ett av Danmarks största familjeägda designföretag. Känslan för tidlös design och funktionalitet genomsyrar företagets produkter och att företaget har lyckats så bra känns självklart.

Grand Crus historia

Grand Cru blev till genom att grundaren Erik Rosendahl, vid företagets uppstart, tog kontakt med industridesignern Erik Bagger. De påbörjade sitt arbete med Grand Cru 1993. Med serien lyckades de möta visionen de hade om att ta fram högkvalitativa produkter som lämpade sig bra i vardagen, till ett bra pris.

Grand Cru vinpropp

Det var vinproppen i stål och gummi som var den första produkten i serien. Proppen gjorde succé. Första månaden hade 20 000 vinproppar sålts, enbart räknat i Danmark. Vinproppen inspirerade därefter designen till flera andra produkter som sedan togs fram, däribland korkskruven, folieskäraren, skänkproppen och vinkaraffen. Vill du servera vin med stil är det Grand Crus produkter som du ska vända dig till.

Mer än vintillbehör

Grand Cru är franska och inom vinets värld en klassifikation för viner som håller hög kvalitet. Idag har serien inte enbart produkter relaterade till vin. Inom serien kan du hitta allt från porslin, keramik, termoskannor, glas, bestick och mycket mer. Produkterna passar lika bra vardag som fest.

Minimalism och funktion

Produkterna i serien har en minimalistisk design och en funktionalitet som uppskattas av många. Filosofin bakom designen av produkterna är att de alla ska fungera lika bra var för sig som de ska göra sig bra tillsammans. Nog kan man säga att Rosendahl har lyckats mer än väl när det kommer till att uppnå den visionen.

Ständig utveckling

Serien befinner sig i en ständig rörelse. Rosendahl beskriver serien som ett lok där tillhörande vagnar bara blir fler och fler. Möjligheterna för hur serien kan utvecklas är därmed många. Skapa din alldeles egna kombination av Grand Crus produkter som du kan låta växa på det sätt som passar just dig allra bäst. Behov kan uppstå och utvecklas och Rosendahl står då redo med produkter för att möta dem.

Perfekt present

Snygg design som dessutom är praktisk brukar de allra flesta uppskatta. Produkterna i serien passar därför utmärkt att ge bort som present till någon som du tycker om. I det breda sortimentet hittar du allt från karaffer, termosflaskor, glas, skålar och vin- och drinktillbehör. Med andra ord finns det något för alla. Passar lika bra att ge bort som gå-bort-present om du är bjuden på middag, som födelsedagspresent eller bröllopspresent. Det slår helt enkelt sällan fel med Rosendahl Grand Cru.