/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Skeppshult

I Skeppshults sortiment hittar du stekpannor, grytor, pepparkvarnar och pannkakspannor i gjutjärn. Gjutjärn är ett hållbart material som kan hålla i generationer om man tar hand om det. Skeppshult erhåller 25 års gjutjärnsgaranti på alla deras gjutjärns produkter.
Skeppshult
Skeppshult
Finns i lager
Kategori
Varumärke

    A

  • B

Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
62 produkter
40 av 62 produkter

Skeppshult gjutjärn

Alla Skeppshults produkter tillverkas av noga kontrollerat råmaterial utan inblandning av "kemikalier". Det är natur- och miljöprodukter som endast kräver enkel skötsel utan tillsats av exempelvis diskmedel. Förbehandling sker med KRAV-märkt rapsolja, vilket ger ett ekologiskt "non-stick" skikt och ger produkten dess svarta utseende. Gjutjärnsprodukterna har en exceptionellt lång livslängd.
Skeppshult värnar om miljön och använder egen el till ugnar i form av vattenkraft och vind. I ugnarna smälter de gjutjärnet som hälls i sandformar av gjutmästaren. Det kräver skicklighet och precision för att uppnå den höga kvalité som Skeppshult har på sina produkter.
Sandformarna är gjorda för att klara av den extrema värmen från gjutjärnet och med över 100 års erfarenhet har de hittat den perfekta sammansättningen.

Tillverkning

Tackjärnet smälter i ugnar som kommer upp i 1500 grader. När gjutjärnet har smält, hälls det i sandformar och man väntar tills de svalnar, när det svalnat slås sandformarna itu. Varje stekpanna och pepparkvarn är unik i och med att sandformarna tillverkas på nytt. Om och om igen används sanden som pressas till nya formar och blir till nya unika stekpannor i gjutjärn. Sedan blästras, slipas och tillslut bränner man in olja i produkten för att få dess hållbara yta.
Till sist sorterar man ut produkter som inte håller den höga kvalité som Skeppshult utlovar, de stekpannor som blir utsorterade smällts ner igen och blir till en ny stekpanna. En del blir även sorterade till en andra sortering som Skeppshult säljer i sin affär som andrasortering. De stekpannor och produkter som blir godkända skickas vidare till oss på Cervera till exempel. Handtaget monteras och stekpannan kan säljas hos oss.

Naturliga råvaror

Till skillnad från många övriga plastbelagda stekpannor i aluminium använder Skeppshult endast naturliga råvaror. Dels håller stekpannan i gjutjärn otroligt länge och dessutom tål en gjutjärnspanna otroligt höga temperaturer vid matlagning. Du får en hållbar produkt som kan hålla i generationer.

Fördelar med Skeppshults gjutjärnsprodukter

Jämn värmefördelning
Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion
Svenskt hantverk
Lång hållbarhet
25 års garanti på gjutjärnet
Helt återvinningsbart
Blir bättre ju mer du använder din panna

Skötselråd gjutjärn från Skeppshult

Sköj av din panna med endast vatten och använd inte diskmedel. Om du behöver göra en ordentlig rengöring, täck pannan med grovsalt, värm på hög temperatur i 1-2 minuter, torka av med papper. Pannan blir grå, doppa lite olja på ett papper och fetta in, ställ pannan på värmen igen och när pannan är svart har oljan bränts in.

Produkter

Skeppshult har ett brett utbud av olika produkter i gjutjärn så som stekpanna, grillpanna med lock, traktörpanna, grillplatta, pannkakspanna, wokpanna, minigryta och gryta med lock, plättpanna, äggpanna, munkpanna, gratängform med mera.

Serier

Serier från Skeppshult:
  • Noir
  • Original
  • Professional
  • Traditional

Gjutjärnsgaranti från Skeppshult

25 års gjutjärnsgaranti medföljer alla Skeppshults gjutjärnsprodukter.

Historia - grundades redan 1906

Skeppshults Gjuteri grundades redan 1906 då Carl E Andersson återvände hem till Småland från Nordamerika. Sedan dess har mycket hänt, men samtidigt är mycket sig likt; kunskapen, hantverket och värderingarna är desamma. Skeppshults Gjuteri är det enda kvarvarande gjuteriet i Skandinavien som tillverkar hushållsprodukter i gjutjärn.
Skeppshults produkter är tillverkade hantverksmässigt i fabriken i Småland. I snitt synas och kvalitetssäkras varje produkt 10 gånger av Skeppshults erfarna produktionspersonal. Därför klarar Skeppshults produkter garanterat hårda tag, såsom hög värme och stekspadar i stål, år in och år ut.