Snabb leverans | Öppet köp t.o.m. 12/1
Villkor

Vill du visa priser med eller utan moms?

Äntligen grillsäsong!

Av | 27 maj 2019

Finns det något som skapar en ljuvare sommarstämning än när man får inviga grillen? Till en mysig tisdagsmiddag eller långa kvällen – här hittar du vassa redskap, smarta tips och läckra recept.

5 snabba tips till grillmästaren

1. Vänta på glöden
Det absolut vanligaste misstaget vi gör vid grillen är att börja grilla för snabbt. Ge glöden tid så den hinner bli perfekt och så att tändvätskan hinner brinna bort.

2. Använd termometer
Mäter du temperaturen blir det perfekt varje gång! För nöt och lamm är medium ungefär 54-58°C, fläsk och fågel bör gå upp över 70°C och fisk är som mörast runt 50°C.

3. Torka av råvarorna
Den goda grillsmaken kommer från ”maillardreaktionen”, en kemisk process som uppstår när kolhydrater och aminosyror reagerar med varandra. Genom att torka av råvarorna innan du lägger dem på grillen kommer processen igång fortare och resultatet blir bättre.

4. Använd rätt värmetyp
De två vanligaste värmetyperna när det kommer till grillning är ”direkt grillning” och ”indirekt grillning”.  Anpassa grillningen efter vad du lagar!

5. Satsa på hållbara material
Var inte rädd för att ställa upp gjutjärnsgrytan på grillen, eller låta kolstålsstekpannan gå varm.

Tre perfekta tillbehör till grillat

Kimchibearnaise
Grillad potatis med sumak
Grillad sallad med umamismör

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies