Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Önskelista

Varukorg(0 produkter)

Din varukorg är tom

Burrata med gröna bönor och svensk pestoTill ca 4 portioner SVENSK PESTO½ dl hackad dill½ dl hackad persilja2 msk hackad gräslök1 dl babyspenat1 liten vitlöksklyfta, pressad50 g Västerbottensost½ dl rostade solroskärnor2 tsk pressad citronsaftRivet skal från ½ citronCa ¾ dl rapsoljaSalt och svartpeppar3 st burrata400 g blandade bönor t ex sugar snaps, sockerärtor, haricots verts, edamamebönor (tinade)Olivolja av god kvalitéFlingsalt och svartpeppar
Gör så här1. Gör peston genom att mixa alla ingredienserna förutom oljan. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under tiden som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt och peppar.2. Förväll bönorna i lättsaltat vatten i 1-2 minuter och skölj med kallt vatten.3. Lägg upp burratan på ett fat med bönorna. Skär ett kryss i varje burrata och ringla över lite pesto. Servera resten vid sidan om.4. Strö över flingsalt, svartpeppar och ringla över lite olivolja.

Burrata med gröna bönor och svensk pesto

Burrata med gröna bönor
Ingredienser
Till ca 4 portioner

SVENSK PESTO
½ dl hackad dill
½ dl hackad persilja
2 msk hackad gräslök
1 dl babyspenat
1 liten vitlöksklyfta, pressad
50 g Västerbottensost
½ dl rostade solroskärnor
2 tsk pressad citronsaft
Rivet skal från ½ citron
Ca ¾ dl rapsolja
Salt och svartpeppar

3 st burrata
400 g blandade bönor t ex sugar snaps, sockerärtor, haricots verts, edamamebönor (tinade)
Olivolja av god kvalité
Flingsalt och svartpeppar

Gör så här

1. Gör peston genom att mixa alla ingredienserna förutom oljan. Tillsätt sedan oljan i en tunn stråle under tiden som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt och peppar.
2. Förväll bönorna i lättsaltat vatten i 1-2 minuter och skölj med kallt vatten.
3. Lägg upp burratan på ett fat med bönorna. Skär ett kryss i varje burrata och ringla över lite pesto. Servera resten vid sidan om.
4. Strö över flingsalt, svartpeppar och ringla över lite olivolja.