/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Friterat rispapper med räkor och limeaioliRecept av Rebecka Bergström2 ark rispapperNågra blad babyspenat200 g tinade vannameiräkor1/2 röd pepparEtt knippe korianderLIMEAIOLI1 äggula1.5 dl rapsolja1 msk dijonsenap1 vitlöksklyfta1/2 limeSalt och svartpeppar
Gör så här1. Vispa ihop aiolin genom att långsamt hälla ner rapsolja över en äggula under snabb vispning. 2. När ägget och oljan har tjocknat tillsätter du riven vitlök, dijonsenap, lime, salt och svartpeppar och vispar så att allt blandas. 3. Smaka av och tillsätt mer salt eller lime vid behov. 4. Fritera rispappret genom att hetta upp olja till ca 175°C och lägg ner papperet som du brutit i fjärdedelar. Ta snabbt upp och lägg på hushållspapper. 5. Stek räkorna på hög värme tillsammans med finhackad röd peppar och ta från värmen direkt räkorna fått yta och rör ner lite hackad koriander. 6. Lägg rispappret på ett fat, toppa med babyspenat, dom heta räkorna, en klick aioli och så lite extra koriander på toppen!

Friterat rispapper med räkor och limeaioli

Friterat rispapper med räkor och limeaioli, en rätt som kombinerar syrlig aioli med heta räkor, serverat på krispigt rispapper. Imponera på dina gäster vid nästa bjudning med denna goda förrätt. Hos oss på Cervera hittar du receptet och alla tillbehör du behöver.
Friterat rispapper med räkor och limeaioli
Ingredienser
Recept av Rebecka Bergström
2 ark rispapper
Några blad babyspenat
200 g tinade vannameiräkor
1/2 röd peppar
Ett knippe koriander

LIMEAIOLI
1 äggula
1.5 dl rapsolja
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1/2 lime
Salt och svartpeppar

Gör så här

1. Vispa ihop aiolin genom att långsamt hälla ner rapsolja över en äggula under snabb vispning.
2. När ägget och oljan har tjocknat tillsätter du riven vitlök, dijonsenap, lime, salt och svartpeppar och vispar så att allt blandas.
3. Smaka av och tillsätt mer salt eller lime vid behov.
4. Fritera rispappret genom att hetta upp olja till ca 175°C och lägg ner papperet som du brutit i fjärdedelar. Ta snabbt upp och lägg på hushållspapper.
5. Stek räkorna på hög värme tillsammans med finhackad röd peppar och ta från värmen direkt räkorna fått yta och rör ner lite hackad koriander.
6. Lägg rispappret på ett fat, toppa med babyspenat, dom heta räkorna, en klick aioli och så lite extra koriander på toppen!