/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Hallonrulltårta med rosa twistBOTTEN3 ägg1,5 dl strösocker1 tsk vaniljsocker2 dl vetemjöl0,5 dl mjölkNågra droppar av rosa karamell- eller pastafärgFYLLNINGHallonsyltDEKORATION Färska hallonKrossade kexPåskgodisPenséer Ev. spritsad grädde om du önskar göra en bakelse
Gör så här1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och förbered samtidigt en plåt med bakplåtspapper och ta fram två spritspåsar.2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst i ca fem minuter tills smeten är riktigt fluffig.3. Sikta ner mjölet och vänd ner försiktigt med en slickepott, addera mjölken och vänd tills du har en jämn smet.4. Häll en tredjedel av smeten i en mindre skål och färga försiktigt rosa med karamell- eller pastafärg.5. Häll den vita smeten i en av spritspåsarna och den rosa i den andra, klipp sedan av spetsen på påsarna och spritsa diagonala ränder på bakplåtspappret. Två rader vit och en rad rosa.6. Baka i mitten av ugnen i ca fem minuter tills kakan är genombakad.7. Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du sockrat lite. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt. (Om pappret är svårt att ta bort så brukar det hjälpa att fukta det lite).8. Bred ut ett tunt lager med sylt och rulla ihop kakan från långsidan med hjälp av bakplåtspappret.9. Låt rulltårtan vila en stund i kylen, helst några timmar innan du skivar upp den.10. Skär rulltårtan i skivor, ca 1,5-3 cm tjocka och placera ut på tallrikar tillsammans med lite färska bär, valfritt påskgodis, lite kaksmulor och några ätbara blommor som dekoration. Addera även om önskat lite spritsad grädde för att skapa en påskbakelse. Låt kreativiteten flöda!11. Slutligen servera och njut!

Hallonrulltårta med rosa twist

Rulltårta är ett tidlöst bakverk som ständigt förtrollar med sin enkelhet och smak. Här hittar du ett recept på den godaste hallonrulltårtan med en vacker rosa twist. Garnera med färska bär och ätbara blommor för att ge tårtan en extra touch av elegans. Hos oss på Cervera hittar du alla tips och redskap du behöver för att skapa den perfekta hallonrulltårtan.
Hallonrulltårta med rosa twist
Ingredienser
BOTTEN
3 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
Några droppar av rosa karamell- eller pastafärg

FYLLNING
Hallonsylt

DEKORATION
Färska hallon
Krossade kex
Påskgodis
Penséer
Ev. spritsad grädde om du önskar göra en bakelse

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och förbered samtidigt en plåt med bakplåtspapper och ta fram två spritspåsar.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst i ca fem minuter tills smeten är riktigt fluffig.
3. Sikta ner mjölet och vänd ner försiktigt med en slickepott, addera mjölken och vänd tills du har en jämn smet.
4. Häll en tredjedel av smeten i en mindre skål och färga försiktigt rosa med karamell- eller pastafärg.
5. Häll den vita smeten i en av spritspåsarna och den rosa i den andra, klipp sedan av spetsen på påsarna och spritsa diagonala ränder på bakplåtspappret. Två rader vit och en rad rosa.
6. Baka i mitten av ugnen i ca fem minuter tills kakan är genombakad.
7. Ta ut kakan ur ugnen, vänd den upp och ner på ett nytt bakplåtspapper som du sockrat lite. Ta av det gamla bakplåtspappret försiktigt och låt kakan svalna helt. (Om pappret är svårt att ta bort så brukar det hjälpa att fukta det lite).
8. Bred ut ett tunt lager med sylt och rulla ihop kakan från långsidan med hjälp av bakplåtspappret.
9. Låt rulltårtan vila en stund i kylen, helst några timmar innan du skivar upp den.
10. Skär rulltårtan i skivor, ca 1,5-3 cm tjocka och placera ut på tallrikar tillsammans med lite färska bär, valfritt påskgodis, lite kaksmulor och några ätbara blommor som dekoration. Addera även om önskat lite spritsad grädde för att skapa en påskbakelse. Låt kreativiteten flöda!
11. Slutligen servera och njut!