Ingredienser
För 12 snittar
12 små delikatesspotatisar
Smör
Flingsalt
1 liten rödlök
1 dl smetana
Valfri rom (t.ex. löjrom eller stenbitsrom)
Dill för garnering
Sätt ugnen på 225 °C.
Skala potatisarna. Skiva dem sedan tunt, men inte hela vägen igenom. Ett tips är att lägga dem på en träslev och skära ner till kanten! Ställ dem i en smord form.
Hyvla på en skiva smör på varje potatis och krydda med flingsalt.
Baka i ugnen i ungefär 30 minuter, tills de är vackert gyllene, ös ibland med smöret.
Under tiden potatisen bakas hackar du rödlök fint och knipsar av några dilltoppar.
När potatisen är färdig toppar du med en klick smetana, hackad potatis, rom och dill!
Servera direkt.
Lämna recension
Hasselbackspotatis med löjrom och smetana
För 12 snittar
12 små delikatesspotatisar
Smör
Flingsalt
1 liten rödlök
1 dl smetana
Valfri rom (t.ex. löjrom eller stenbitsrom)
Dill för garnering