Villkor

Hasselbackspotatis med löjrom och smetana

5 stjärnor
Recept: Helena Lyth

Ingredienser

För 12 snittar

12 små delikatesspotatisar
Smör
Flingsalt

1 liten rödlök
1 dl smetana
Valfri rom (t.ex. löjrom eller stenbitsrom) 
Dill för garnering

Sätt ugnen på 225 °C.

Skala potatisarna. Skiva dem sedan tunt, men inte hela vägen igenom. Ett tips är att lägga dem på en träslev och skära ner till kanten! Ställ dem i en smord form. 

Hyvla på en skiva smör på varje potatis och krydda med flingsalt. 

Baka i ugnen i ungefär 30 minuter, tills de är vackert gyllene, ös ibland med smöret. 

Under tiden potatisen bakas hackar du rödlök fint och knipsar av några dilltoppar. 

När potatisen är färdig toppar du med en klick smetana, hackad potatis, rom och dill! 

Servera direkt. 

 

Inspiration

Lämna recension

Betygsättning
Mad Teacher
5 stjärnor
29 december 2020 21:30:33
Jag hittade 4 skrivfel...
kerstin hansson
5 stjärnor
29 december 2020 16:16:53
Säkert gott ..med tre skrivfel i receptet!! Slarvigt

Hasselbackspotatis med löjrom och smetana

För 12 snittar

12 små delikatesspotatisar
Smör
Flingsalt

1 liten rödlök
1 dl smetana
Valfri rom (t.ex. löjrom eller stenbitsrom) 
Dill för garnering

/contentassets/24f7a35a116d45bf9b8918233f4f95ad/51_cervera_vintage_nyaer.jpg
1 2

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies