![Smörgåstårta med potatissallad och rostbiff](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/7efe52491c82c4829e30b8ed2cab01bd634d6561-1024x1536.jpg)
Gör så här1. Blanda ingredienser förutom den kokta potatisen i en skål, blanda sedan försiktigt in potatisen.2. Ställ i kylen i ett par timmar eller över natten.3. Toppa varje lager med potatissallad även locket.4. Klipp en spiralform i rostbiffen, rulla för att skapa en ros.5. Toppa smörgåstårtan med rostbiffrosor, färska örter, machesallad och björnbär.
Smörgåstårta med potatissallad och rostbiff
![Image](https://cdn.sanity.io/images/jjv48zaf/production/7efe52491c82c4829e30b8ed2cab01bd634d6561-1024x1536.jpg?w=2048&q=75&fit=fillmax&auto=format)
Recept av Johanna Cryer
Ingredienser:
Vetekaka
Rostbiff
Machesallad
Färska örter
Björnbär
Kokt potatis
1,5-2 dl Crème fraiche
1,5 dl majonnäs
1 tsk vinäger (rödvins-, äppel- eller vitvinsvinäger)
Salt och peppar
Gör så här
1. Blanda ingredienser förutom den kokta potatisen i en skål, blanda sedan försiktigt in potatisen.
2. Ställ i kylen i ett par timmar eller över natten.
3. Toppa varje lager med potatissallad även locket.
4. Klipp en spiralform i rostbiffen, rulla för att skapa en ros.
5. Toppa smörgåstårtan med rostbiffrosor, färska örter, machesallad och björnbär.