/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Vegetarisk smörgåstårta med avokadoröraRecept av Johanna CryerIngredienser:4 skivor jättefranskaVegomajonnäsÄrtskottFärska örterSparrisGurka0,5 urkärnad chiliEn halv tomat2 st avokado2 tsk färskpressad limesaft 1 vitlöksklyfta 0,75 tsk salt 2 msk olivoljaHackad korianderSvartpeppar
Gör så härAvokadoröran:1. Finhacka chilin och kärna ur tomaten.2. Kärna och gröp ur avokadorna och hacka dem.3. Tillsätt limesaft och chili i en skål med avokadon och tomaterna. Rör runt.4. Riv ner vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar.5. Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolen med olivoljan.Smörgåstårtan:1. Skär av kantarna på jättefranskan eller använd en rund utstickare för att trycka ur cirklar.2. Toppa varje lager med avokadoröran förutom locket.3. Bred vegomajonnäs över hela tårtan.4. Använd en dubbelsidig skalare för att få fina band av gurkan och sparrisen, rulla för att få små blommor.5. Dekorera tårtan med ärtskott, färska örter, sparris och andra favoritgrönsaker.

Vegetarisk smörgåstårta med avokadoröra

Recept av Johanna Cryer
Ingredienser:
4 skivor jättefranska
Vegomajonnäs
Ärtskott
Färska örter
Sparris
Gurka
0,5 urkärnad chili
En halv tomat
2 st avokado
2 tsk färskpressad limesaft
1 vitlöksklyfta
0,75 tsk salt
2 msk olivolja
Hackad koriander
Svartpeppar

Gör så här

Avokadoröran:
1. Finhacka chilin och kärna ur tomaten.
2. Kärna och gröp ur avokadorna och hacka dem.
3. Tillsätt limesaft och chili i en skål med avokadon och tomaterna. Rör runt.
4. Riv ner vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar.
5. Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolen med olivoljan.
Smörgåstårtan:
1. Skär av kantarna på jättefranskan eller använd en rund utstickare för att trycka ur cirklar.
2. Toppa varje lager med avokadoröran förutom locket.
3. Bred vegomajonnäs över hela tårtan.
4. Använd en dubbelsidig skalare för att få fina band av gurkan och sparrisen, rulla för att få små blommor.
5. Dekorera tårtan med ärtskott, färska örter, sparris och andra favoritgrönsaker.