Kyocera

Kyocera är det japanska företaget som bland annat tar fram gedigna köksredskap. Kyocera mandolin har kommit att bli en favorit i många kök. I sortimentet hittar du även skalare, knivar, och knivblock.
Kyocera
Kyocera
Produkterna från företaget är användarvänliga och tåliga. Företaget tillverkar, förutom köksredskap, också bromsbelägg till Ferraribilar och bottenplattor till rymdskyttlar. Kyocera vet, med andra ord, hur man tar fram högkvalitativa produkter. Vare sig det gäller bromsbelägg eller knivar levererar företaget alltid på topp.

Kyocera mandolin

Företaget har ett brett utbud av mandoliner. Med en mandolin kan du hyvla tunna skivor av exempelvis potatis eller morötter. Gör dina egna chips av de tunna skivorna. Det blir både gott, lyxigt och oftast också nyttigare än att köpa chips i butik. Du kan även göra en potatisgratäng av tunna potatisskivor, inlagd gurka av gurkskivor eller använda grönsakshyvlaren till att göra dekorativa skivor att placera i salladen. Möjligheterna är många.
Mandolinerna finns i olika utföranden. Välj mellan olika storlekar och olika färger. Med en keramisk mandolin behöver du inte bekymra dig över att knivbladet ska bli slött. Det keramiska bladet håller nämligen skärpan år efter år och blir därför en trogen följeslagare.

Kyocera julienne

Med en julienne får du fina strimlor. Strimla morötter, potatis eller gurka. En julienne används på samma sätt som en mandolin, skillnaden är att juliennen strimlar i stället för hyvlar. Perfekt om du vill ha rårivna morötter, eller om du ska göra tzatziki.

Kyocera skalare

Företaget tar även fram högkvalitativa skalare. Den keramiska skalaren som du kan ställa in i tre olika lägen passar för både högerhänta och vänsterhänta. Skalaren har blivit nominerad till Formex Formidable-pris för bästa design och funktion.

Kyocera termos

De keramiska termosarna från varumärket håller varm dryck varm i 12 timmar och kall dryck kall i 24 timmar. Tack vare att termosen har en keramisk insida tar inte drycken smak av termosen. Materialet påverkas inte av fruktsyra. Välj mellan termosmuggar i olika storlekar. Lika passande att ha med som följeslagare på väg till jobbet, som att ta med till skogsutflykten.

Kyocera kniv

Varumärket har ett brett sortiment av japanska knivar i sitt sortiment. Söker du en keramisk kniv har Kyocera flera varianter. Keramiska knivar behåller skärpan länge. Detta tack vare att keramik är hårdare än stål. Det enda som är hårdare än keramik är diamant, skärp därför kniven med ett diamantbryne. Keramikbladet väger bara hälften av vad ett stålblad väger. Dessutom rostar keramikbladet inte och det påverkas inte heller av några syror. Anledningarna till att välja en keramisk kniv är därför många.
I sortimentet hittar du keramiska knivar i form av kockknivar, grönsaksknivar, skalknivar, santukoknivar och allknivar. Med rätt kniv för rätt ändamål går det ännu smidigare att skära eller hacka. Kyocera knivblock Ett knivblock har många fördelar. Knivblocket blir en praktisk förvaring, som också gör att knivarna inte ligger och sliter mot varandra i lådan. Du behöver inte heller bekymra dig över att du ska skära dig på knivarna, vilket annars är lätt hänt om de förvaras i en kökslåda tillsammans med andra köksverktyg.