/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Nachtmann

Nachtmann är tillverkaren av kristallglas som har funnits sedan 1834. Nachtmann har med andra ord en lång erfarenhet av att tillverka vackra och eleganta glas. I sortimenet finns kristallglas för alla smaker.
Nachtmann
Nachtmann
Finns i lager
Varumärke

  A

 • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
101 produkter
40 av 101 produkter

Dryckesglas i kristallglas

Nachtmanns sortiment består bland annat av dryckesglas i form av whiskyglas, champagneglas, longdrinkglas, likörglas, allglas, vinglas, tumblers, läskglas, tonicglas, rödvinsglas, vitvinsglas och ölglas.

Kristallkaraffer

Nachtmann har många vackra karaffer i kristall. Med en kristallkaraff får hemmabaren genast ett lyft.

Kristalltallrikar

Kristalltallrikar ger maten en annorlunda och tilltalande presentation. Med kristalltallrikar är det lätt att få till en fin dukning.

Kristallvaser

Vaser i kristall gör sig lika bra på egen hand som fyllda med blommor.

Historia

Nachtmann grundades 1834 av Michael Nachtmann i Bayern. Redan från början tillverkades kristallföremål av hög kvalitet. Filosofin var att försöka bevara Bayers tradition av att ta fram vackra kristallföremål.
Företaget använder de bästa råvarorna och en teknologi som är miljövänlig. Idag är alla företagets fabriker ISO-certifierade.

Serier

Några av Nachtmanns glasserier: 
 • Noblesse
 • Bossa Nova
 • ViVino
 • Saphir
 • Punk
 • Quartz
 • Jules
 • Spehere
 • Spring
 • Petals
 • Highland
 • Sculpture

Noblesse

Noblesse är serien för den som uppskattar glas med tyngd, med snitt där kristallen får komma till sin rätt. I serien finns flera olika sorters glas och bartillbehör. Passar lika bra till drinken som till vatten eller juice.

Bossa Nova

Bossa Nova ger kristallglaset ett nytt snitt. Glaset har en textur som påminner om vävtekniken panama. Det är svårt att motstå frestelsen att röra vid glaset.

ViVino

Serien ViVino tar fram vinglas av högsta kvalitet, både vad gäller stabilitet, funktionalitet och hållbarhet. Alla glas är framtagna för att passa perfekt för det vin som det är tänkt för. Alla glas i serien är tillverkade i Tyskland. Produktionen av glasen möter de högsta kraven när det kommer till hållbarhetsarbete.
ViVino är det självklara valet för vinälskaren.

Saphir

Serien innehåller stilrena kristallvaser. De enkla och raka linjerna ger vaserna en elegant look. Passar lika bra för enstaka snittblommor som för större buketter.

Punk

Serien Punk är designad av Anke Buchmann 2017. Serien har tagits fram i samarbete med Central Saint Martins i London. Punk är något utöver det vanliga.

Quartz

Serien Quartz har hämtat sin inspiration från kvartssand som är en av de viktigaste ingredienserna i kristallglas. Det är Catherine Merrick som har designat serien. Merrick van Nachtmanns NextGen-tävling i samarbete med Pratt Insitute i New York.

Jules

De raka linjerna i serien Jules är svåra att motstå. I serien finns flera fina longdrink-glas och tumblers. Perfekt för vatten, drinkar och cocktails.

Spehere

I serien finns flera vackra delar. Den böljande kristallen har en mjuk framtoning som är lätt att tycka om.

Spring

De små blomvaserna i serien Spring är vackra att ställa tillsammans i små kluster, men passar också bra att sprida ut på olika ställen i hemmet.

Petals

Kristallen i serien Petals är levande och svår att slita blicken ifrån.

Highland

Glasen och karafferna i Highland har en distinkt design som är lätt att tycka om.

Sculpture

Ahmet Uslu, studerande vid Konstack i Sverige, skapade serien Sculpture för Nachtmann 2012.