/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Victorinox

Victorinox är kända för den schweiziska armékniven och än idag är armékniven en central del av företagets produktion men de tillverkar även köksknivar i hög kvalitet.
Victorinox
Victorinox
Finns i lager
Varumärke

    5

  • A

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
151 produkter
40 av 151 produkter

Schweiziska armékniven

Företagets störta fokus var länge den schweiziska armékniven och än idag är armékniven en central del av företagets produktion. Victorinox är den enda knivtillverkaren som får kalla sig ”Original Swiss Army Knife”.

Victorinox köksknivar

Om det är något som företaget visat gång på gång så är det att de vet hur man tillverkar bra knivar. Victorinox har utvecklat sitt sortiment från armékniven till köksknivar.
Brödkniven har blivit stor inom hotell- och restaurangbranschen och köksknivarna har hittat till många hem där de blivit uppskattade.
Om kvalitet är viktigt för dig är Victorinox det rätta valet. Många av knivarna har uppemot 25 års garanti. Inte dåligt för något som du har användning för varje dag.

Victorinox knivset

Victorinox har ett brett sortiment av knivset. I sortimentet finns knivset med knivblock, knivset med en bred variation av knivar och knivset med andra praktiska kökstillbehör så som skalare, stekgaffel och kökssax.
Ett knivset är perfekt om dina knivar har börjat bli slitna eller som present till den som ska flytta hemifrån. Med ett set får du knivar för flera olika behov, på så sätt håller de längre eftersom du dels använder de för det som de är avsedda för och dels för att du i snitt använder varje kniv mer sällan.

Swiss Classic

I serien Swiss Classic är knivarna lätta och framtagna för att du då och då ska kunna slänga in de i diskmaskinen. Handtagen är färgglada och knivarna från den här kollektionen blir därför riktiga färgklickar i knivlådan.

Swiss Modern

I den här kollektionen ligger fokus på modernitet, design och precision. För att underlätta skärningen är knivbladen tillverkade i rostfritt stål som enkelt skär igenom det mesta.

Rosenträ

Knivarna med handtag i rosenträ är både vackra och sköna att hålla i.

Grand Maïtre

Knivarna i den här serien är av tysk typ. För att skapa en obemärkt övergång mellan blad och handtag är knivarna smidda ur ett stycke. Knivarna är därför lika sköna att hålla i som att skära med samtidigt som de är riktigt snygga att titta på. Eggen på knivarna i den här serien har en klassiska europeisk slipning.

Slipa knivar

För att knivarna ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att du tar hand om dem. Det kan du göra på flera sätt. Dels genom att förvara dem i ett knivblock, Victorinox har flera knivblock anpassade för deras knivar. Dels är det viktigt att du bryner och slipar knivarna för att de ska hålla sig vassa och funktionella.

Historia

Företaget grundades 1884 och 1891 började företaget leverera knivar till den schweiziska armén. 1909 gick grundarens mamma bort, företaget bytte då namn till Victoria. Detta för att hedra mamman som hetat det. Sedan dess har också den kända emblem som företaget använder sig av, föreställande en sköld med ett kors i, funnits med. Utvecklingen av namnet till Victorinox gjordes 1921, detta för att företaget började använda rostfritt stål i sina knivar. Namnets koppling till rostfritt stål kan man hitta i den franska benämningen för materialet som är acier inoxydable.