Villkor

5 stilfulla tips till nyårsdukningen

Av | 06 december 2019

Planerar du att bjuda över några vänner på nyårsafton? Vi tycker att det är något magiskt med att samla nära och kära, planera mat och dekorationer in i minsta detalj. Gör slutet av 2021 och början av 2022 till en härlig och minnesvärd kväll med en vacker dukning. Kanske sitter du redan nu och funderar på vilket porslin du ska använda, vilka färgkombinationer dukningen ska vara i och vad för glas ni ska skåla in det nya året med? Här bjuder vi på fem gör det själv-tips för en lyckad och oförglömlig nyårsmiddag!

1664x832_nyårsdukning_2.jpg

Tips 1: Ta in naturen! Bind ihop kvistar eller granris till en girlang dekorerad med ljusslingor. Placera den i mitten av dukningen för att få en levande och mysig känsla. Gör din girlang redan till juldukningen och låt den ligga framme till nyårsfirandet - det är ekonomiskt plus att du får njuta av den längre.  Nu till nyår är det även trevligt att dekorera girlangen med t.ex. hyacinter, kanelstänger eller varför inte torkat apelsinskal? Det är både vackert och ger en underbar doft av julen.

1664x832_nyårsdukning_7.jpg

Tips 5: Står det skaldjur på menyn? Gör som restaurangerna och servera skaldjuren på ett läckert sätt, nämligen på ett täcke av is. Frys in vatten i plastpåsar som du sedan hackar sönder med en mortelstöt. Då får du isbitar i olika storlekar vilket både är snyggt och praktiskt.

Det viktigaste med högtider tycker vi är sällskapet. Men visst kan det vara kul att ordna en lite extra fin nyårsdukningen dagen till ära? Vi hoppas att några av tipsen kommer till användning och sedan vill vi önska dig ett riktigt gott nytt år. Skål!

Får vi bjuda på en kaka?

För att ge dig bästa tänkbara upplevelse på denna sida, använder vi oss av så kallade cookies (kakor). Det är små textfiler som sparas i din dator eller telefon och ger oss information om hur du använder vår sida och hjälper oss att förbättra oss. Om du fortsätter in på sidan tillåter du detta.

Här kan du läsa mer om cookies