Allt för nyår!

Allt för nyår!
Allt för nyår!
Det drar ihop sig till nyår! Oavsett hur ditt firande ser ut så kan du med enkla medel duka upp ett dignande bord för att skåla in det nya året. Här får du tips som förhöjer nyårsfirandet!

Nyårsbaren

Läckra drinkar i olika smaker och färger är en perfekt början på kvällen och alltid en uppskattad välkomstgest. Med lite planering och rätt saker hemma är det inte heller speciellt svårt. Låt dig inspireras av våra bartips, sen är det bara att blanda och servera!
5 smarta tips hur du lyckas med drinkarna hemma:
  • Investera i rätt verktyg. Drinkshaker, mätglas, barsked med muddlare, citruspress och rivjärn gör att drinkarna blir enklare att göra.
  • Var noggrann. Följ receptet till punkt och pricka. Ett enda stänk kan göra (eller förstöra) en drink.
  • Hoppa över drinkmixen och gör i stället egna fruktmixar med hjälp av juicepress eller blender.
  • En generell grundregel är att drinkar med juice ska skakas eller mixas medan drinkar utan juice bara ska röras.
  • Is, is och is är a och o i de flesta drinkar. Satsa på ett istråg i silikon och fyll frysen så att du alltid är redo.
Allt för nyår

Champagneglas

Nyår är champagnens högtid, putsa upp dina vackraste glas och servera det utsökta bubblet väl kylt.
Några tips:
  • Bygg ett champagnetorn av coupeglas, det skapar garanterat en festlig stämning och fungerar lika bra om man är fyra personer.
  • Andvänd en champangeförslutare som sparar bubblorna i de öppnade flaskorna ända fram till tolvslaget.
  • Lägg blommor i dina isformer och fyll med vatten, dessa blir vacker is att lägga överst i champagnekylaren.

Nyårsmaten

Oavsett vart du lägger ribban för nyårsmiddagen, så har vi redskapen som underlättar matlagningen.
Några tips:
  • En termometer ger exakt temperatur på din oxfilé, det blir en barnlek att servera rätt stekggrad till gästerna!
  • Låt Sous vide göra jobbet! Vakumpacka din råvara och sänk ner den i ett vattenbad tillsammans med cirkulatorn, låt ligga i utifrån angiven tid. Stek sedan på din råvara för fin yta, servera och njut av en perfekt middag. Nyfiken på Sous vide? Läs mer här
  • Få till den sista touchen med en mandolin eller julienne. Mandolinen är det bästa redskapet för att göra riktigt tunna skivor och passar utmärkt till potatisgratängen eller för att göra egna chips. Med en julienne gör du perfekta stavar som tar din uppläggning till en ny nivå!
Allt för nyår

Nyårsrecept

Hasselbackspotatis med löjrom och smetana
Hasselbackspotatis med löjrom och smetana
Gratinerad hummer med smak av sherry
Gratinerad hummer med smak av sherry
Oxfilé med ugnsrostad potatis och bearnaisesås
Oxfilé med ugnsrostad potatis och bearnaisesås
Kolamarängpavlova
Kolamarängpavlova