/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

5 trendande hacks i köket

5 trendande hacks i köket
5 trendande hacks i köket
Efter att ha tillbringat ett par restriktions-år i köket och lagt stor del av vår tid på de stora matlagningsprojekten så är behovet kanske nu större än någonsin att hitta några smidiga genvägar. Fortfarande älskar vi ju att vara i köket och allt vad det innebär, men ibland vill vi att det kanske ska gå lite snabbare så att vi får att göra allt det där roliga som vi nu äntliga kan få göra. Det här är fem trendande hacks i köket som Cevera spanat just nu!

Blixtsnabb pizza

En supersnabb pizza på få ingredienser. Visst låter det som musik för ens öron? Faktum är att det just nu trendar brett på olika sociala medier-plattformar att laga mat med endast tre ingredienser. Och vet du, det är faktiskt inte omöjligt att göra en pizza på just tre ingredienser! Allt du behöver är att köpa hem ett färdigt pizzakit (där vi fuskar lite och räknar degen + tomatsåsen som en ingrediens då de ändå ju kommer packade tillsammans!), som faktiskt inte är så dumt alls när du vill komma undan snabbt i köket, samt två valfria toppingar. Exempelvis en god mozzarella, en svamp eller någon fräsch grönsak. Inom 20 minuter har du gått från idé till en färdig pizza att servera!
Pizza med ruccola, pesto och pinjenötter

Surdegsbröd på nolltid

Har du någonsin testat brödmix? Det är ett lekande lätt sätt att baka eget bröd där samtliga ingredienser redan är måttade och klara, med oändliga typer av bröd och bullar på marknaden. Allt du behöver göra är att tillsätta vatten och ibland även jäst. Med en köksasassistent vid din sida blir det än mer smidigt att vara en riktigt mästerbakare i köket! Dessutom, ett annat smart tips är att grädda ditt bröd i en gryta för att få det saftigt och med en härlig krispig yta.

Se recept på lättlagat grytbröd här!
Laga surdegsbröd i gjutjärnsgryta från Le Creuset

TikTok sätter menyn

”Vad ska vi äta idag?” är en fråga som för många bringar stress. Faktum är dock att det aldrig har varit lättare att hitta snabb inspiration och lättlagade recept. Om du inte redan har TikTok-appen så ladda ned den på studs. TikTok har nämligen under pandemin blivit en av de främsta plattformarna för just matinspiration och många matfenomen har sett dagens ljus här, exempelvis den omåttligt populära TikTok-pastan. Det som just nu trendar är att göra en god vegatarisk pastasås där du kokar spaghettin i själva såsen tillsammans med alla ingredienser – och sedan gratinerar alltsammans i ugnen med ett generöst lager med ost. Otroligt smidigt om du frågar oss!
Se recept på TikTok Spaghetti här!
TikTok Spaghetti

Mixa din soppa

Något som vi ofta glömmer är att en blender faktiskt kan serva oss långt mer än för bara smoothies och olika typer av vitaminjuicer. Du kan faktiskt göra riktigt mustiga och goda soppor i din blender. Och som med allting annat som du mixar så går det på nolltid. Exempelvis har den populära blendern Vitaboost från Bosch ett speciellt sopp-program som gör rykande varm soppa på bara fem minuter. Vad sägs om en god och vårfräsch spenatsoppa eller en mustig och krämig blomkålssoppa?
Mixa din soppa

Våga genvägar!

Att köpa hem prefabricerad mat gör vi alla, oavsett om vi är diskreta med det eller inte. Men faktum är att just den här typen av mat, opopulärt kallad halvfabrikat, inte alltid behöver vara så tråkig eller fantasilös. Just nu sprider sig en stor trend på sociala medier, inte minst i USA, där en del av måltiden består av prefabricerad mat där du således slipper en del av matlagningskedjan.
Det kan handla om att du köper hem en färdig potatisgratäng som du sedan ”spetsar” med egna smaker, exempelvis hackar ner purjolök, pressar ner färsk vitlök och kryddar efter egen smak. På så vis sparar du flera moment vad gäller skalning, skärning och smaksättning! Eller varför inte göra en spännande tårtbotten på krossade Oreo-kex i stället för att grädda en tårtbotten? Vad sägs om en fish tacos där du istället för att fritera fisk från grunden använder dig av färdiga fiskpinnar och går all in på tillbehören? En smarrig pastagratäng av färdig tortellini som grund är inte heller så pjåkigt men sparar massor av tid.
Tacos