Duka för fest

Unknown block type "figure", specify a component for it in the `components.types` prop
Hur härligt är det inte med mysiga middagar med familj och vänner? Hösten är nu här och likaså den period där vi både bjuder in och blir bortbjudna på fest. Vi tycker inte att det ska vara komplicerat eller tidskrävande att duka upp för fest, utan du ska med enkla medel kunna få till en riktigt härlig och festlig dukning. Här har vi därför samlat lite tips och inspiration till höstens kommande bjudningar!
Duka för fest - Fint porslin & glas
Duken
Det är du som väljer vilken roll du vill att duken ska i dukningen. Vill du att den ska ta mycket, lite eller lagom med plats beror på vilket material och vilken färg du väljer. En duk med lite tjockare och styvt material ger ett mer karaktäristiskt och tyngre uttryck, medan en tunnare duk ger ett mer stilrent och luftigt.

Porslinet
Med porslinet kan du skapa vilka kombinationer du vill, allt beroende på vilka färger och mönster du väljer. Mixa mönster på porslinet men håll dig gärna till liknande färgtoner. Genom att använda samma nyanser i porslinet så håller dukningen ihop och det skapar den där harmoniska känslan.

Osäker på vilket porslin du ska köpa? Läs vår porslinsskola här.
Du har väl inte missat vår glas- och tallriksgaranti?
Vi tycker att du ska kunna duka med finporslinet och finglasen precis när du vill, oavsett om det är till festen eller tisdagens middag med familjen. Som medlem hos oss får du därför 2 års garanti på alla våra tallrikar och glas på fot. Det betyder att om din tallrik eller ditt glas går sönder får du en ny produkt av oss, helt utan kostnad. Det enda du behöver göra är att besöka oss i någon av våra butiker med kvittot och den trasiga produkten, enkelt va?
Bli medlem här!
Bestick
Vackra bestick knyter ihop dukningen och ger måltiden en sista magisk touch. Silverfärgade bestick i all ära, men om du vill komma ifrån det vardagliga uttrycket på dukningen, använd guldfärgade bestick. De ger en modern och lyxig känsla och sätter bokstavligen guldkant på dukningen!

Osäker på vilka bestick du ska välja och hur du ska ta hand om dem? Läs vår bestickguide här.

Servetter
Pappersservetter är något som alltid funkar, men om du vill få till det där lilla extra eller bara ge ett mer inbjudande uttryck på dukningen - använd linnedukar. De ger en lyxig känsla och är vackra att kombinera i olika färger och utföranden!
Dekorationer
Ett billigt och bra tips är att dekorera efter årstid! Naturen har föremål som är både vackra och unika, enkla och uttrycksfulla - allt från kottar, blommor, grönsaker och frukter. Sen får vi givetvis inte glömma levande ljus, det om något höjer mysfaktorn. Psst, om dukningen är avslappnad blir även stämningen det!
Duka för fest - Fint porslin & glas
Duka för fest - Fint porslin & glas
Duka för fest - Fint porslin & glas
Låt naturen komma in – plocka blad, kvistar eller varför inte en gren? Komplettera med guld både på bestick och ljusstakar för en mysig men ändå lyxig känsla på din dukning.
Duka för fest - Fint porslin & glas
Duka för fest - Fint porslin & glas
Skapa en levande dukning med porslin där varje del är unik både i färg och form. Addera vackra bestick och glas i spännande former för att bryta av och dukningen en sista magisk touch.
Duka för fest - Fint porslin & glas
Duka för fest - Fint porslin & glas
Med klassiker kan det inte gå fel. Fram med det stilrena porslinet och bestick med raka linjer. Addera färg genom fina mönstrade servetter – eller varför inte använda ett fint kort som bordsplacering i dukningen.