/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Festdukning

Dukning till sommarens festligheter
Festdukning
Festdukning
Student, bröllop, dop och grillfester är precis runt hörnet. Vi tycker inte att det ska vara komplicerat eller tidskrävande att duka upp för fest, utan du ska med enkla medel kunna få till en riktigt härlig och festlig dukning. Här har vi därför samlat lite tips och inspiration till säsongens kommande festligheter!

Sätt festens stämning med porslinet

Med porslinet kan du skapa vilka kombinationer du vill, allt beroende på vilka färger och mönster du väljer. Mixa mönster och färger om du vill ha en festlig dukning som sticker ut eller håll dig till liknande färgtoner om du vill skapa en mer harmonisk känsla i dukningen.

Osäker på vilket porslin du ska köpa? Läs vår porslinsskola här.

Skapa en levande dukning med glas i olika storlekar och modeller

Att använda sig av glas i olika modeller, strukturer och färgtoner skapar en levande och lekfull dukning. Numera finns det en uppsjö av olika vinglas, ölglas, vattenglas och roliga cocktailglas - välj efter eget tyckte och smak! Endast din fantasi sätter gränserna.

Glas- och tallriksgaranti för medlemmar i Klubb Cervera

Du har väl inte missat vår glas- och tallriksgaranti? Vi tycker att du ska kunna duka med finporslinet och finglasen precis när du vill, oavsett om det är till festen eller tisdagens middag med familjen. Som medlem hos oss får du därför 2 års garanti på alla våra tallrikar och glas på fot. Det betyder att om din tallrik eller ditt glas går sönder får du en ny produkt av oss, helt utan kostnad. Det enda du behöver göra är att besöka oss i någon av våra butiker med kvittot och den trasiga produkten, enkelt va?

Bli medlem här!

Besticken knyter ihop festdukningen

Vackra bestick knyter ihop dukningen och ger måltiden en sista magisk touch. Silverfärgade bestick i all ära, men om du vill komma ifrån det vardagliga uttrycket på dukningen, använd guld- eller roséfärgade bestick. De ger en modern och lyxig känsla och sätter bokstavligen guldkant på dukningen!

Osäker på vilka bestick du ska välja och hur du ska ta hand om dem? Läs vår bestickguide här.

Glöm inte duken och servetterna

Det är du som väljer vilken roll du vill att duken ska i dukningen. Vill du att den ska ta mycket, lite eller lagom med plats beror på vilket material och vilken färg du väljer. En duk med lite tjockare och styvt material ger ett mer karaktäristiskt och tyngre uttryck, medan en tunnare duk ger ett mer stilrent och luftigt.

Pappersservetter är något som alltid funkar, men om du vill få till det där lilla extra eller bara ge ett mer inbjudande uttryck på dukningen - använd linnedukar. De ger en lyxig känsla och är vackra att kombinera i olika färger och utföranden!

Dekorationer med enkla medel

Ett billigt och bra tips är att dekorera efter årstid. Naturen har föremål som är både vackra och unika, enkla och uttrycksfulla - allt från kottar, blommor, grönsaker och frukter. Handskrivna placeringskort ger en personligt touch till festdukning och sen får vi givetvis inte glömma levande ljus - det om något höjer mysfaktorn.
Psst, om dukningen är avslappnad blir även stämningen det!