/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Duka för vår

Omfamna den efterlängtade våren på det dukade bordet.
Duka för vår
Duka för vår
Vår. Ordet klingar ljuvligt och alldeles, alldeles strax kan vi glömma allt som heter slask, snö och tö och åter väcka naturen till liv.
Kanske har snödropparna redan skymtats? Kanske har flyttfåglarna redan börjat kvittra de där soldränkta tidiga vårdagarna? Hos oss på Cervera förbereder vi oss för en mycket efterlängtad vår - full av färg, karaktär och minnesvärda ögonblick! Vi ser fram emot en vår där vi åter kan samlas i stora sällskap och bjuda in till sprakande primörmiddagar runt fantastiska dukningar med doftande vårbuketter. Välkommen till våren på Cervera!

Such a character!

Vårens dukning är allt annat än modest, där mixa och matcha (eller missmatcha!) är det absoluta ledordet. Vi vågar blanda ljuvliga vårfärger med djärva mönster eller former som sticker ut för att skapa en varierande dukning med karaktär. Tänk bortom de traditionella dukningsramarna. Addera exempelvis bestick i en nyans eller finish som poppar, oväntade färgglada servetter eller dekorera med våriga snittblommor som en symbol för den nya säsongens fruktbarhet. Låt dukningen ta för sig och bjud in till en dundrade vårmiddag som få kommer att glömma!

Färgat glas

På tal om att tänka bortom de traditionella dukningsreglerna – varför inte även utforska och experimentera på glasfronten? I många säsonger har de transparanta glasen varit i fokus. Nu är det dock hög tid för glas i regnbågens alla tänkbara färger att göra intåg på det dukade bordet. Vad sägs om vattenglas i en havsblå nyans, lugnande grön eller trendig ljuslila? Ett färgglatt dryckesglas i kombination med ett mer klassiskt vinglas på fot i transparent glas tar middagsupplevelsen till en ny höjd!

Bestick i fokus

När man dukar har man tendens att glömma bort en liten detalj – besticken. Kanske använder man samma bestick för alla tillfällen av ren vana? Faktum är dock att besticken kan göra under för din dukning och helt förändra helhetsupplevelsen. Att exempelvis addera guldbestick till en vårig dukning med avslappade men poppande färger ger inte bara en lyxig känsla utan markerar också att det är något lite extra som händer. Attention to details helt enkelt som sätter den där lilla pricken över i!

Primör-premiär

Finns det någonting bättre med våren än säsongens första, väldoftande primörer? Har vi tur kan de första läckerheterna komma faktiskt redan skiftet mars/april i södra delarna av landet! Se till att sko dig lagom till pimörpremiären och förbered uppläggningsfaten, formerna, buffégrytorna och skålarna som du behöver för att bjuda in till en dundrande vårfest!