Global: Slipskola med Sebastian Gibrand
Vill du bli vass på knivslipning?
Om det är någon som vet hur en slipsten ska dras så är det proffskocken Sebastian Gibrand.
Här lär han ut sina bästa sliptips!
Även den vassaste kniven i lådan behöver hjälp för att hålla skärpan. Oftast räcker det med några drag över en skärpstav eller i en våtslip för att kniven ska bli vass igen. Men när den har blivit riktigt slö behöver du slipa om kniven för att få fram en ny egg. Då kommer slipstenarna in i bilden.
Se videon eller följ stegen nedan för att lära dig att slipa din kniv med slipsten!
Se videon eller följ stegen nedan för att lära dig att slipa din kniv med slipsten!
Våtslipar
Här är ett skarpt urval med våtslipar som du kan köpa på Cervera
Skärpstavar
Här är ett urval av Globals skärpstavar som finns hos oss på Cervera
Slipsten
Våtslipen och skärpstaven återställer skärpan på kniven utan att egentligen avverka något stål. Men när kniven har blivit riktigt slö behöver du slipa om den för att få fram en ny egg. Du kan då välja att göra det själv med en slipsten eller lämna in kniven till en erfaren slipare. Tänk på att japanska knivar har en vinkel på 10–15 grader.
Slipstenar
Slipstenar perfekta för Global-knivar som finns på Cervera!