Global: Knivguide med Sebastian Gibrand


Favoriter från Global
Kockknivar från Global

Kockknivar från Global
Här är ett urval av de kockknivar från Global som finns på Cervera
Skalknivar från Global
Den minsta kniven i ens samling är ofta skalkniven. Kniven varierar i storlek från 6 till 10 cm och har ett rakt blad med en ganska rak egg. Även om skalkniven är minst kan den användas till det mesta, och den är en favorit hos många just för sin smidighet. Den vassa spetsen gör att du enkelt kan hantera även de minsta råvarorna med stor precision.
Skalknivar från Global
Grönsaksknivar från Global
För att kunna skära grönsaker och rotsaker med säkra, raka snitt är en grönsakskniv det bästa valet. Kniven har ett högt blad med kort spets, vilket gör att en grönsakskniv på 18 cm är lika stor som en kockkniv på 26 cm borträknat den främsta delen. Detta ger grönsakskniven väldigt bra kontroll och styrning, vilket förenklar vid tekniker som julienne och brunoise.
Grönsaksknivar från Global
Filéknivar från Global
När det kommer till att hantera fisk är filékniven perfekt. Kniven har ett långsmalt blad som gör det enkelt att filéa fisk eller putsa kött. Bladet på kniven kan antingen vara styvt eller flexibelt, där det flexibla är mer följsamt och fördelaktigt när du ska ta bort skinnet på en fisk. I Sverige är det vanligare att använda flexibla filéknivar än i Japan, där de ofta föredrar ett styvt blad.
Filéknivar från Global
Specialknivar från Global
I Globals sortiment finns det en kniv för varje uppgift. För den som gillar att ta ut svängarna i sin matlagning kan det då vara bra med några av de här modellerna, som klarar sina specifika användningsområden bättre än någon annan. Som slaktkniven, som är oumbärlig för den som ofta hanterar stora köttstycken. Eller den olivslipade santokukniven, som är en favorit i det japanska köket och används som en kockkniv.
Specialknivar från Global
Brödknivar från Global
En sågtandad brödkniv är ett måste för alla typer av bröd. Strukturen hos bröd, med sin hårda skorpa och mjuka inre, gör att det lätt mosas av andra typer av knivar än sågtandade. Tänderna på eggen gör att kniven enkelt kan greppa skorpan och ta sig igenom brödet utan att förstöra texturen.
Brödknivar från Global
Knivset från Global
Liknande artiklar
Läs även Sebastian Gibrands slipskola om hur du behåller skärpan på dina Globalknivar!