/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Köksel: Bra, bättre, bäst

Hitta köksapparaten som passar bäst för dina behov
Köksel: Bra, bättre, bäst
Köksel: Bra, bättre, bäst
Att välja rätt köksel är inte alltid helt enkelt och vissa upplever utbudet som en smärre djungel. Faktum är att det finns en hel del parametrar att hålla reda på när du ska byta ut den där vattenkokaren eller när du äntligen gör en investering i en köksassistent.
Ibland kanske du inte behöver ha blendernas vrålåk, det kanske räcker med den näst bästa i klassen. Eller så kanske du är den som nöjer dig med en helt okej mixer eftersom du använder den för att vispa grädde ett par gånger per år. Här guidar vi dig rätt bland kökselen för att hjälpa dig att hitta den bästa köksapparaten som passar just dina behov.

Köksmaskin

När det kommer till köksmaskiner finns det mycket som skiljer de olika alternativen åt. Detaljer som du bör hålla reda på är exempelvis motorns styrka, finesserna bakom den avancerade tekniken, storleken samt tillbehören och reservdelarna. Andra viktiga beslut att fatta innan du ska investera i en köksmaskin är exempelvis hur viktigt det är för dig att den är tyst – vissa modeller låter mer än andra. Designen är en annan viktig aspekt för vissa, därD vissa köksmaskiner har ett mer klassiskt och tidlöst utseende medan andra är mer moderna.

Bra – Smeg 50’s Style Köksmaskin

Det här är en stabil köksmaskin i 50-talsstil från italienska Smeg som klarar allt från att vispa grädde till röra ihop bulldegar. Den har en stor skål på 4,8 liter som är tillverkad i polerad rostfritt stål. Den kommer med 10 hastigheter, en motor på 800 watt och har en stomme av gjuten aluminium för ökad hållbarhet. Tillbehör som medföljer är bland annat en ballongvisp i rostfritt stål, flatblandare i aluminium, degkrok i aluminium och stänkskydd till skålen.

Bättre – KitchenAid Artisan

När man tänker på köksmaskiner så tänker många direkt på det ikoniska amerikanska märket KitchenAid som har en lång historia av att tillverka högkvalitativa och högpresterande köksmaskiner. Artisan-maskinen, som lanserades 1919, har en handgjord teknik av hållbara material som ger maskinenen en genomsnittlig livslängd på hela 30 år. Köksmaskinen är genomgående gjord av metall vilket gör den oslagbart tålig och stabil. Den har dessutom en tystgående, effektiv och robust motor som hjälper dig med vad du än behöver – röra, knåda eller blanda. Du kan välja mellan tio olika hastigheter beroende på behov. Dessutom kommer den med en trådvisp med sex trådar, flatblandare och degkrok. Utöver detta kan du köpa en rad tillbehör till den här KitchenAid-maskinen, exempelvis köttkvarn, grönsaksskärare, pastavals, pastapress, purépress och mjölkvarn.

Bäst – Ankarsrum Assistent Original

Nu ni! Här kommer köksmaskinernas Rolls-Royce: Ankarsrum Assistent Original, som både är en svensk folkhemsklassiker men även enligt flera testar den bästa på marknaden. Den här köksmaskinen är en otroligt hållbar maskin som är känd för att gå i arv i flera generationer och är överlägsen i funktionalitet och mångsidighet. Sensommaren 1940 tillverkades den första köksassistenten som idag är känd som Assistent Original från Ankarsrum. Motorn är en historia i sig – med sina hela 1500 watt som gör att du kan blanda både tyngre och större degar. Bunken är 7 liter, så den är rejäl. Den har även motoråterkoppling som innebär att maskinen själv automatiskt reglerar varvtalet beroende på hur hårt belastad den är. Den unika växelenheten ger en tyst och mycket kraftfull maskin. Med varje köksmaskin medföljer även tillbehör som kommer att underlätta köksarbetet: mördegsvisp, ballongvisp, degkrok, degrulle, degkniv, degskrapa, jäslock och vispskål i tritanplast. Dessutom har maskinen överbelastningsskydd, timer samt 7 års motorgaranti. Ankarsrum har också ett brett tillbehörsprogram där du kan mixa, vispa, mala kött, göra pasta, pressa apelsiner och mycket mer.

Köksmaskiner

Elvisp

Att välja rätt elvisp kan vara viktigare än vad du tror – speciellt om det är viktigt för dig att det går snabbt i köket när du ska vispa upp det du ska. Andra aspekter som ergonomi och sladdlängd ska inte heller förkastas. Här har vi hjälp dig hitta elvispen som passar just dig.

Bra – Anders Petter Stenfors Elvisp

Det här är en bra bas-elvisp som har en elegant look i svart och rostfritt stål med kromdetaljer. Elvispen har 5 hastigheter och en Turbo-switch och är utrustade med en knapp för att enkelt avlägsna visparna. Den kommer med 2 vispar för ägg och grädde och 2 degkrokar för bakning.

Bättre – Smeg 50’s Style Elvisp

Smegs elvisp är en del av varumärkets snygga 50’s Style-sortiment, och är ett perfekt tillskott till den som samlar på serien. Elvispen, med sina 250 watt, har två knappar som gör att du kan justera farten upp till nio steg, och för att aktivera Turbo-funktionen. Den har dessutom en smart kontrollpanelen som är LED-upplyst, som indikerar hastighet och hur länge den använts. Elvispen kommer med två olika sorters vispar, degkrokar och en snygg förvaringspåse.

Bäst – Bosch Home Professional Elvisp

Det tyska flaggskeppet Bosch levererar den bästa elvispen – Bosch Home Professional med sina hela 575 watt och med en modern kraftfull motorteknologi som samtidigt är lätt och tystgående. Elvispen har 5 hastigheter, Puls och Turbo-läge och kommer med 2 FineCreamer-vispar som ger bättre resultat snabbare och 2 kraftfulla degkrokar. Den är dessutom ergonomiskt utformad med ett greppsäkert soft touch-handtag. Verktygen lossar du med en separat knapp och det finns även anslutningsmöjlighet för stavmixer. Visste du även att Bosch ger även 100 dagar NöjdKund-erbjudande på den här elvispen när du registrerar den hos Bosch!

Elvispar

Vattenkokare

Vattenkokare är en uppfinning som verkligen underlättat vardagslivet för många människor. Faktum är att det är stor skillnad mellan olika vattenkokare, som har fler funktioner än att bara koka upp vatten. Visst du att vissa vattenkokare har en termostat där du kan få exempelvis ditt tevatten till den exakta temperaturen som du vill?

Bra – Anders Petter Stenfors Vattenkokare

Den här vattenkokaren kommer i elegant utförande i rostfritt stål med svarta detaljer, och är praktiskt och smidig med ett rejält handtag. När vattnet kokat klart stängs vattenkokaren av automatiskt. Den har dessutom ett torrkokningsskydd finns vilket gör att den stängs av per automatik om man råkar slå på den utan vatten i, vilket är väldigt smart och säkert. En bra basvattenkokare helt enkelt, men kraftfull och har en effekt på upp till 2200 watt!

Bättre – Wilfa Vattenkokare

Den här vattenkokaren från Wilfa har en isolerande dubbelvägg som gör att vattenkokaren inte blir lika varm på utsidan som en vanlig vattenkokare, vilket ökar säkerheten vid användning. Samtidigt hjälper det till att öka isoleringskapaciteten så att vattnet håller sig varmt längre inne i kokaren. Vattenkokaren rymmer hela 1,25 liter och du kan välja mellan olika temperaturer på vattnet; 40°C, 70°C, 80°C, 90° C eller 100° C. Vattenkokaren är gjord av robust stål och är BPA-fri. Den är dessutom sladdlös och har en 25-minuters värmefunktion som du lätt kan välja att slå på.

Bäst – KitchenAid Artisan Vattenkokare

Den här vattenkokaren har en klassisk look med slät och rundad design, som dessutom snyggt matchar din KitchnAid köksmaskin. Kokaren är utrustad med temperaturmätare, och du kan smidigt justera temperaturen från 50°C-100°C samt har en hög effekt motsvarande 2400 watt. Vattenkokaren har en dubbelväggskonstruktion, vilket ger en bättre isolering som bidrar till att vattnet håller sig varmt längre tid, ljudnivån minskar och vattenkokaren är svalare att vidröra. Själva kannan är sladdlös när du lyfter den från basen. Basen är stabil med halkfria gummifötter och sladdförvaring.

Vattenkokare

Kaffebryggare

Kaffebryggare i sig kan vara en hel vetenskap och många är eftertänksam innan de slå till – och med all rätt. Det finns många olika typer av kaffebryggare, både i olika prisklasser men också med en mängd olika funktioner.

Bra – Anders Petter Stenfors Kaffebryggare

Det här är en mycket prisvärd kaffebryggare som är stilren med sin svarta finish och rostfria detaljer. Den är utrustad med ett droppstopp som förhindrar spill på värmeplattan när kannan tas bort och brygger upp till 10 koppar. Bryggaren har automatisk avstängning efter 40 min och är enkel att rengöra.

Bättre – Smeg 50’s Style Kaffebryggare

Retroinspirerade 50's Style kaffebryggare från Smeg blir en elegant touch i köket samtidigt som den ger dig ett riktigt gott kaffe! Med den smarta timern kan du ställa in vilken tid du vill ha ditt nybryggda kaffe, så kan du vakna upp till att nybryggt kaffe finns på morgonen. Andra smarta funktioner är att du kan ställa in din kaffestyrka, maskinen har varmhållning, anti kalk-larm mfl.

Bäst – Moccamaster Automatic Kaffebryggare

Moccamaster Automatic är både den snyggaste och en av de snabbaste på marknaden som brygger upp till 10 koppar utsökt kaffe på endast 6 minuter! Hos den här kaffebryggaren är så mycket som möjligt av bryggprocessen automatiserat - tillsätt bara vatten och kaffe, tryck på en knapp så sköter bryggaren resten. Dessutom har den ett automatiskt droppstopp som förhindrar kaffet från att droppar från filterhållaren när du tar ut glaskannan från bryggaren. Kaffebryggaren har två separata värmeelement. Det ena värmer vattnet till 92–96 grader vilket är den perfekta bryggtemperaturen och det andra som håller kaffet varmt vid en optimal serveringstemperatur på 80–85 grader. Bryggelementet stängs automatiskt av när bryggningen är klar. Värmeplattan stänger automatiskt av sig efter 40 minuter, av säkerhetsskäl och miljöhänsyn. Kaffebryggaren är dessutom handgjorda av nederländska hantverkare och alla testas individuellt innan de lämnar fabriken samt kommer med 5 års garanti. Registrerar du dessutom din nya kaffebryggare hos Moccamaster inom 6 månader förlängs garantin till 10 år.

Kaffebryggare

Blender

Att koka soppa på en spik är ett urgammalt urspråk, men med dagens teknik kan du faktiskt koka soppa i din självaste blender – häftigt va! För att inte tala om att beskriva en blenders styrka i hästkrafter. Vilken blender passar dig?

Bra – Anders Petter Stenfors Blender

Stenfors är en prisvärd blender med svart finish och rostfria detaljer. Den har en glaskanna med stor volymkapacitet på 1,5L och sex stycken knivblad som krossar och fördelar mer effektivt. Blendern är utrustad med 5 olika hastighetsval samt en pulsfuktion för kort, intensiv mixning. Med sin höga kvalité på kannan, många knivblad och flera hastigshetsval passar den väl att krossa is och smoothies med mera.

Bättre - Bosch VitaBoost High Speed Blender

Det här är en kraftfull blender med en motor på hela 2, 2 hästkrafter samt en kanna i det extremt hållbara materialet tritan. Tack vare det BPA-fria materialet i tritanet, som tål upp till 80 graders värme, och den kraftfulla motorn är Bosch VitaBoost en blender som klarar av att mixa och tillaga allt från is och råa ingredienser till härligt lena soppor. Den roterar 45 000 varv per minut med en rotationshastighet på över 400 km/h! Mixern kommer med en stamp som ger dig effektivare bearbetning av frysta eller trögflytande ingredienser. VitaBoost High Speed Blender har steglös hastighetsinställning och pulsfunktion samt 3 automatiska program för smoothie, soppa och rengöring.

Bäst – Vitamix Ascent Blender

Med sin kombination av toppmodern design, kraft och precision hjälper den här blendern dig att skapa måltider av restaurangklass i ditt eget hem. Som de första högpresterande blendermaskinerna med inbyggda timers och trådlös anslutning levererar de ultimat bekvämlighet och mångsidighet. Bland annat har den 3 förinställda programinställningar för smoothies, heta soppor och frysta desserter, reglerbar hastighetskontroll som låter dig finjustera strukturen i alla recept, pulsfunktion, digital timer, en Self-Detect-Timer, låsspärrsteknik, timer för automatisk avstängning, laserskurna knivblad tillverkade av härdat, rostfritt stål med mera. Dessutom får du hela 10 års garanti på den här blendern!

Blenders