/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Omfamna helgen!

Nu tar vi äntligen efterlängtad helg.
Omfamna helgen!
Omfamna helgen!
Snart är det äntligen fredag och vi checkar ut för den efterlängtade helgen! Det ju på helgen som allting händer: Vi umgås med familj och vänner, blir bortbjudna eller bjuder in och det är ju helgerna som gör att vi just nu klarar av att parera den strängaste vintermånaden. Men håll ut, det är inte bara snart helg - snart blir det också ju ljusare och plötsligt kommer våren att bara blomma ut. Tills dess listar vi här några tips som gör det värt att tråna efter när vi om fredagar utbrister ”nä, nu tar vi helg!”.

Gomiddag!

Känner du bara för att stanna hemma i helgen och unna dig absoluta favoriträtt? Vill du dessutom spisa den iklädd din favoritpyjamas och fårskinnstofflorna som du lever i under helgen? Det gör du helt rätt i! Den här tiden på året ska du verkligen unna dig allt som du är sugen på för att pigga upp stämningen. Mat gör oss glada och om du så känner för att gå all in på fredagstacosen eller comfort food, exempelvis vad som helst i en livräddande airfryer, till schlagerlördagarna – helg efter helg – så ska du göra de. Spara de avancerade middagarna när vårljuset ger oss en energiboost. Under tiden: Servera middagen framför teven på ett dukat soffbord och njut av din gomiddag i soffan med gott samvete!

Långbrunch

Det finns väl ändå inget bättre än att slippa ställa klockan när man är ledig, och likaså gäller på helgen. Låt bli att ställa larmet på telefonen och njut av att sova ut. Varför inte då inte passande nog skippa frukosten och istället gå all in på kanske den roligaste och mest sociala måltiden av de alla – brunchen! Brunch kanske många av oss förknippar med vår och sommar, när vi bjuder in till brunch på verandan eller balkongen för att uppmärksamma någonting extra som ska firas. Men varför inte lyxa till det med en maxad brunch en helt vanlig vinterhelg? Gå all in på en massa härliga smårätter, och passa på att använda veckans rester och blåsa liv i dem genom att hitta roliga och kreativa brunchsmaker – då minskar du både matsvinnet och sparar pengar! Gör brunchen till en happening och lägg tid på dukningen för att verkligen få den där känslan av att du sätter guldkant på vardagen – varför inte smygstarta våren och duka med glada pasteller som lyser upp.

Lyxig ostbricka

Visst unnar vi oss ostbricka alldeles för sällan? Att lyxa till det på helgen med ostbricka är därför en alldeles förträfflig idé. Köp hem ostar som du tycker om och goda tillbehör som vindruvor, färska fikon, delikatessoliver, kex och smördegsstänger. Lägg upp godsakerna på en fin bricka, varför inte en smart snurrbricka i trä, och korka upp det där favoritvinet som du serverar i dina finaste glas. Det är just detta som är vardagslyx: När vi suddar ut gränserna mellan vardag och speciella tillfällen – när du plockar fram de där lyxglasen eller ditt bästa porslin som samlar damm för att endast användas vid högtider. Uppmuntra dig själv till att unna dig bara det bästa även om det är vardag – att fånga den vanliga dagen är ju värt att bara fira i sig!

Hemmabaren har öppnat!

På fredag eftermiddag öppnar hemmabaren! Finns det någonting bättre än att skåla in helgen med en iskall drink? Vad sägs exempelvis om en klassisk Moscow mule som du serverar i snygga metallkoppar? På Cervera har vi allt du kan tänkas behöva för att vara kung i hemmabaren - från shakers, rörkannor, barskedar, kylar, isformar till tillbehör och vackra glas för att hälla upp i. Glöm inte att spana in alla våra drinkrecept här också!

Sätt (vår)stämningen

När det är som allra mörkast och kallast behöver ta till knep för att lura vår hjärna för att ta oss igenom vintermånaderna. Med julen utstädad väntar vi nu spänt och förväntansfullt på våren, även om det känns som att det är långt kvar tills att det börjar blomma ute. Varför inte då passa på att plocka in de bästa vår-fragmenten till hemmet? Samtidigt som du investerar i värmande plädar, mysig belysning, uppiggande ljuslyktor och poppiga ljus till dina ljusstakar är det en god idé att fylla ditt hem med vackra snittblommor i än vackrare vaser. Känslan när du ställer fram en helgbukett på bordet med krispiga tulpaner och färgglada ranunklar är ju svår att slå. Men nöj dig inte med dig. Dekorera hemmet med mängder av vårlökar i vackra krukor som du ställer lite här och var – var inte rädd för att plocka in både snödroppar, olika typer av narcisser och pärlhyacinter samt tulpaner i kruka. Och ett tips: Har du en trädgård – varför inte plocka in körsbär- eller magnoliakvistar som du sätter i vatten. Mer pre spring feeling än så blir det inte!