/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Stjärnkockens tips till hemmakocken

Stjärnkockens tips till hemmakocken
Stjärnkockens tips till hemmakocken
Sofia Henriksson har bjudit in stjärnkocken Sebastian Gibrand och tillsammans ger de sina bästa tips för att du där hemma ska bli en bättre kock! Vad tusan betyder "mise en place" och hur "smakar man upp en rätt" egentligen? Och vilket köksredskap skulle Sebastian inte klara sig utan?

Tips till hemmakocken

Mise en place
Var sak på sin plats. Du kan förbereda de flesta rätter längre än vad du tror innan det är dags att färdigställa. Måtta upp ingredienserna i skålar i den ordning du ska använda dom, förbered såsen dagen innan och värm på precis innan servering - allt som underlättar ger ett bättre slutresultat
Texturer
Det kan inte sägas nog - hitta texturerna som bryter av och skapar nyanser i rätten. Dels i mjukt och hårt, men även i smakbilden som t.ex. sött och salt. Lyft fram kontrasterna som kompletterar varandra. Vad vore t.ex. en varm paj utan kall glass?
Smaka upp
Det kanske enklaste tipset, men som flest inte riktigt vågar sig på. Tryck på med smakerna! Det är ofta detta som gör att restaurangmaten smakar ännu lite mer än den gör där hemma. Utgå ifrån din egen smak och testa under tiden du lagar. Blir något för beskt? I med socker eller syra på slutet så bryter det av!