/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Sebastian Gibrand besöker Cerverat & Klart

Sebastian Gibrand besöker Cerverat & Klart
Sebastian Gibrand besöker Cerverat & Klart
Turen har kommit till stjärnkocken Sebastian Gibrand att besöka Cerverat & Klart. Tillsammans med vår programledare Sofia Henriksson skapar han en magisk höstmeny med alla sina favoritsmaker, och bjuder på en förrätt som får Sofia att bli ledsen för att det är så gott. 
Sebastian delar med sig av sina bästa tips i köket, tipsar om de viktigaste knivarna för hemmakocken och sätter Sofia på prov med några riktigt svåra kocktermer. Och visst blir hon lite nervös av att försöka säga till en kock som både har kommit två i Bocuse d'or, vunnit kockarnas kamp och lagat nobelmiddagen vad han ska göra... 

Sebastians tips till hemmakocken

  • Det går att skapa wow-faktor med enkla rätter! Den här menyn kan alla göra, men du skulle lika gärna kunna bli serverad den på en lyxkrog. 
  • Kom ihåg att en stor del av smaken sitter i dofterna. Avsluta gärna rätterna med färska örter, tryffel eller kryddor. Då möts du av doften i varje tugga får extra tyngd i smakerna. 
  • Låt maten ta tid! Be dina gäster att hjälpa dig i köket och umgås kring sjäva matlagningen. Det är det magiska med matlagning, det är internationellt och gör att du kan umgås utan att ens tala samma språk. 
  • För att få den perfekta pastatallriken vill du att såsen ska liera sig med pastan, alltså gå ihop. Det gör du genom att låta pastan koka klart i själva såsen medan du rör om. Använd pastavattnet för att justera konsistensen. Sen går du i med ost och får den krämigaste pastan i mannaminne. 
  • Krydda med svartpeppar tills armen krampar!