/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Valborgsfest på tre sätt

Valborgsfest på tre sätt
Valborgsfest på tre sätt
”Vintern rasat ut bland våra fjällar, drivans blommor smälta ned och dö. Himlen ler i vårens ljusa kvällar, solen kysser liv i skog och sjö.”
Vi håller alla tummar och tår att så blir fallet under Valborg! För visst vill man att våren visar sig från sin allra bästa sida och att vi tillsammans kan sitta och njuta in solstrålarna mot en behaglig husfasad, eller i en park som står i blom. Som bekant brukar dock vädret kunna styra denna högtid en aning och det impopulära aprilvädret kan ha en tendens att spela oss ett sista spratt. Oavsett hur och var du väljer att fira Valborg så finns allting som du behöver för en lyckad vårfest hos Cervera!
Sagaform kylväska

Picknick i stadsparken

Det man förknippar allra mest med Valborg är nog att bjuda in till en stor härlig pickning inne i en stadspark, speciellt om du vårsäkrar ditt firande och planerar att sjunga in våren traditionsenligt i exempelvis Lund. Packa en riklig picknickkorg och riv av en riktigt maxad Valborgspickning med allt som hör till. Men skippa engångsartiklarna på grund av flera anledningar och duka fram såväl riktigt porslin som tåliga glas och rejäla bestick på picknickfilten. För visst är det något speciellt med att picknicka ute i det fria med ”riktig” dukning? Det känns både lyxigt i sinnet och får nog faktiskt maten att dessutom smaka lite bättre - sätt lite extra guldkant på vårpickniken helt enkelt!
PotterJo tallrikar

Vårmiddag hemma

Om vädret just sviker på Valborg så ska en inte hänga läpp över det. Att picknicka i parken kommer det finnas gott om tid för under kommande sommarmånaderna – så dra fram plan B. Att i stället duka fram för en vacker och vårfräsch Valborgsmiddag hemma, med goda vårprimörer, härliga röror och nygräddat bröd, är ju inte helt fel det heller. Varför inte slå på stort med exempelvis skaldjur och andra goda skatter från havet – eller en god vegetarisk meny?! Gå all in på dukningen och styla med uppfriskande och lugna pastellfärger, fint missmatchade dukningsattiraljer och vårfina buketter i kluster som vittnar om att våren nu är här på riktigt.
Table Top Stories glas och barprodukter

Goda drinkar på landet

För den som i stället tycker om att lämna allting som heter cityaktiviteter till Valborg så är ett tips att anordna ett eget Valborgsfirande ute på landet. Smygstarta stugsäsongen och bjud in dina nära och kära till ett mysigt firande med mycket god mat – varför inte grillat exempelvis - uppfriskande dryck och kanske till och med en egen liten majbrasa? Den blir perfekt att samlas kring för att både värma sig samt att grilla en och annan korv. Var dock varsam med eldningen då det ligger kvar mycket tort fjolårsgräs!