/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Grilla Pizza

Grillad pizza är den senaste trenden inom matlagning. Men hur gör man? Läs vår guide hur du på bästa sätt får till en riktigt välsmakande rykande färsk pizza dirket från grillen.
Grilla Pizza
Grilla Pizza

Så gör du pizza på grillen

Pizza på grillen är enklare än vad man kan tro - det enda du behöver är lite framförhållning och en riktigt bra pizzasten! 
Börja med att tända grillen. När glöden är fin flyttar du ut den till kanterna av din grill så att värmen kan söka sig upp runt pizzastenen. Lägg på pizzastenen och låt den bli riktigt varm. Samtidigt förbereder du din pizza genom att baka ut degen och lägga på toppings. Lägg på pizzan direkt på den glödheta pizzastenen och grädda i ungefär fem minuter med locket på, tills pizzan fått krispig botten och är helt tillagad. Nu är pizzan redo att ätas.
Smaklig måltid!
grilla din pizza
Enkel pizzadeg 
310 g vatten
2 tsk torrjäst
550 g tipo 00 mjöl
15 g salt

Blanda ihop vatten med torrjäst. Addera sedan mjöl och salt och knåda degen elastisk i minst 10 minuter.
Låt degen stå i en övertäckt bunke i 2 timmar. Forma sedan 4 bollar genom att dra ut en boll med händerna och skär av med en kniv. Mjöla något om degen är kladdig. Forma till en boll genom att snurra degen i ena handflatan med hjälp av den andra handen. 
Jäs på inplastad plåt i ett dygn. 
Ta ut degen minst en timme före gräddning.

Pizzastenen - ett måste

Om du ska lyckas med din grillade pizza är en pizzasten ett måste. På vinterhalvåret kan du även använda stenen i ugnen för att baka bröd och laga pizzor. Vi på Cervera har ett stort sortiment pizzastenar och bakstenar för ugn och grill från flera olika varumärken.

Pizzastenar

grilla din pizza
grilla din pizza