/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Grillfest

Recept, produkter och tips för en lyckad grillfest
Grillfest
Grillfest
När solen skiner och dagarna blir längre vill vi samla vännerna, damma av grillen och förbereda smakrika tillbehör för en härlig grillfest! Här har vi samlat både tips och recept för en lyckad grillkväll.

5 tips för en lyckad grillfest

  1. Planera maten! Bestäm i förväg vad du vill grilla så att allt gott får plats på grillen. Förutom klassiker som hamburgare och grillspett är det även gott att grilla fetaost, marinerad kyckling, lax och spetskål. Glöm inte tillbehören och efterrätterna - friska sallader, fruktspett och kanske något sött som kan grillas är alltid populära.
  2. Förbered i god tid. Marinera köttet och förbered alla tillbehör innan gästerna anländer. Detta minskar stressen och gör att du kan spendera mer tid med dina gäster istället för att fastna vid grillen hela kvällen. Saker som sallader och såser kan också förberedas tidigt för att smakerna ska hinna sätta sig.
  3. Se över grillen. Kontrollera att grillen är ren och att du har tillräckligt med kol hemma. Se också till att du har tillräckligt med grillredskap, som tänger och grillspett.
  4. Ladda upp med god dryck. Ställ fram stora champagnekylare med is och fyll dem med olika sorters drycker så att gästerna enkelt kan hjälpa sig själva.
  5. Glöm inte mysfaktorn! Se till att balkongen eller altanen bjuder in till skönt häng. Använd ljuslyktor, kuddar och filtar för att skapa en mysig atmosfär. En bra spellista med musik kan också höja stämningen och bidra till festkänslan.