Ca 5 dl LAG 1 dl ättiksprit (12%)2 ½ dl strösocker3 dl vatten1 tsk kryddpepparkorn½ tsk vitpepparkorn4 kryddnejlikor1 lagerblad1 förpackning inläggningssill á la 420 g5 st sockerärtor2 st sparris, i bitar5 st rädisor skivade½ rödlök, skivad½ morot, skivadGör så här1. Koka upp lagen och rör om tills sockret har lösts upp. Låt kallna.2. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär sedan i sneda 2 cm breda bitar.3. Förväll sockerärtor och sparris i ca 1 minut och skölj sedan med kallt vatten.4. Varva sillen med grönsakerna i en burk. Fyll på med lagen. Sätt på locket och ställ in i kylskåpet. Låt stå och dra i 1-2 dygn.
Inlagd sill med vårprimörer
Här hittar du ett magiskt recept på inlagd sill med vårprimörer - en rätt som garanterat kommer att lyfta din påsk- eller midsommarbuffé. Ett recept med perfekt balans mellan syra, sötma och krisp. Vi guidar dig genom varje steg för att du ska kunna imponera på dina gäster i påsk. Hos oss på Cervera hittar du inte bara receptet utan allt du kan tänkas behöva för att lyckas med matlagningen.
Här hittar du ett magiskt recept på inlagd sill med vårprimörer - en rätt som garanterat kommer att lyfta din påsk- eller midsommarbuffé. Ett recept med perfekt balans mellan syra, sötma och krisp. Vi guidar dig genom varje steg för att du ska kunna imponera på dina gäster i påsk. Hos oss på Cervera hittar du inte bara receptet utan allt du kan tänkas behöva för att lyckas med matlagningen.

Ingredienser
Ca 5 dl
LAG
1 dl ättiksprit (12%)
2 ½ dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk kryddpepparkorn
½ tsk vitpepparkorn
4 kryddnejlikor
1 lagerblad
1 förpackning inläggningssill á la 420 g
5 st sockerärtor
2 st sparris, i bitar
5 st rädisor skivade
½ rödlök, skivad
½ morot, skivad
Gör så här
1. Koka upp lagen och rör om tills sockret har lösts upp. Låt kallna.
2. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär sedan i sneda 2 cm breda bitar.
3. Förväll sockerärtor och sparris i ca 1 minut och skölj sedan med kallt vatten.
4. Varva sillen med grönsakerna i en burk. Fyll på med lagen. Sätt på locket och ställ in i kylskåpet. Låt stå och dra i 1-2 dygn.









