/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Inlagd sill med vårprimörerCa 5 dl LAG 1 dl ättiksprit (12%)2 ½ dl strösocker3 dl vatten1 tsk kryddpepparkorn½ tsk vitpepparkorn4 kryddnejlikor1 lagerblad1 förpackning inläggningssill á la 420 g5 st sockerärtor2 st sparris, i bitar5 st rädisor skivade½ rödlök, skivad½ morot, skivad
Gör så här1. Koka upp lagen och rör om tills sockret har lösts upp. Låt kallna.2. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär sedan i sneda 2 cm breda bitar.3. Förväll sockerärtor och sparris i ca 1 minut och skölj sedan med kallt vatten.4. Varva sillen med grönsakerna i en burk. Fyll på med lagen. Sätt på locket och ställ in i kylskåpet. Låt stå och dra i 1-2 dygn.

Inlagd sill med vårprimörer

Här hittar du ett magiskt recept på inlagd sill med vårprimörer - en rätt som garanterat kommer att lyfta din påsk- eller midsommarbuffé. Ett recept med perfekt balans mellan syra, sötma och krisp. Vi guidar dig genom varje steg för att du ska kunna imponera på dina gäster i påsk. Hos oss på Cervera hittar du inte bara receptet utan allt du kan tänkas behöva för att lyckas med matlagningen.
Inlagd sill med vårprimörer
Ingredienser
Ca 5 dl

LAG
1 dl ättiksprit (12%)
2 ½ dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk kryddpepparkorn
½ tsk vitpepparkorn
4 kryddnejlikor
1 lagerblad

1 förpackning inläggningssill á la 420 g
5 st sockerärtor
2 st sparris, i bitar
5 st rädisor skivade
½ rödlök, skivad
½ morot, skivad

Gör så här

1. Koka upp lagen och rör om tills sockret har lösts upp. Låt kallna.
2. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär sedan i sneda 2 cm breda bitar.
3. Förväll sockerärtor och sparris i ca 1 minut och skölj sedan med kallt vatten.
4. Varva sillen med grönsakerna i en burk. Fyll på med lagen. Sätt på locket och ställ in i kylskåpet. Låt stå och dra i 1-2 dygn.

Lämna recension