
Gör så här1. Smält smöret och låt det svalna en stund. Sätt ugnen på 185 grader.2. Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp.3. Klä en ringform med bakplåtspapper (23 cm, om formen är större beräkna något kortare gräddningstid).4. Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker.5. Häll smeten i formen och ringla sedan ut fyllningen som en spiral över kakan. Enklast är att börja från mitten och "snurra ut" fyllningen. Dra ut lite till med en kniv om du önskar.6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ta ut kanelbullekladdkakan och servera den med lättvispad grädde.
Kanelbullekladdkaka
Ingredienser
Till ca 12 bitar
Tillagningstid: 40 min
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl special
200 g smör
2 msk mortlade kardemummakärnor
4 st ägg
1 nypa salt
FYLLNING
2 msk strösocker
1-2 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
Ev. pärlsocker till garnering
50 g smör
Gör så här
1. Smält smöret och låt det svalna en stund. Sätt ugnen på 185 grader.
2. Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp.
3. Klä en ringform med bakplåtspapper (23 cm, om formen är större beräkna något kortare gräddningstid).
4. Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker.
5. Häll smeten i formen och ringla sedan ut fyllningen som en spiral över kakan. Enklast är att börja från mitten och "snurra ut" fyllningen. Dra ut lite till med en kniv om du önskar.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ta ut kanelbullekladdkakan och servera den med lättvispad grädde.