Klassiska pannkakor4 portioner2 stora ekologiska ägg2,75 dl vetemjöl5,5 dl mjölk2 krm bakpulver1 tsk vaniljsocker1 krm salt25 g brynt smörTILL SERVERING: GräddeFärska bär
Gör så här1. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.2. Vispa ut mjölblandningen i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa sedan i resterande mjölk, ägg och salt.3. Bryn smöret och blanda i smeten och stek pannkakorna i smör.4. Servera med grädde och färska bär.  Klassiska pannkakorFinns det något godare än tunna frasiga pannkakor? Det passar nästan alltid att steka upp några och uppskattas av de flesta. De fungerar ofta som en riktig vardagsfavorit och är lika goda varma som kalla och är dessutom perfekt utflyktsmat. Gör gärna några extra som du kan ha i kylen att plocka fram som mellanmål eller efterrätt.Pannkakor med vaniljsockerDe godaste pannkakorna får du om du tillför vaniljsocker i receptet. Med vaniljsocker får de en lätt smak av söt vanilj. Varför inte också pudra över lite vaniljsocker på den färdiga pannkakan? Det blir både dekorativt och gott. För att få ett jämnt lager kan du ta hjälp av en Pannkakor med vattenStår du redo att blanda ihop en pannkakssmet, men har glömt mjölken? Inga problem. Det går bra att ersätta mjölken med vatten, men det kan krävas att du tillsätter lite mer mjöl för att få till rätt konsistens.PannkakstårtaVarför inte lyxa till det med en pannkakstårta? Dubbla satsen och varva sedan pannkakorna med grädde och bär. Tänk på att låta pannkakorna kallna innan du sätter ihop pannkakstårtan, detta för att grädden inte ska smälta ut när du sätter ihop den. Ett bra knep kan vara att lägga bakplåtspapper mellan pannkakorna när de ska svalna för att de inte ska fastna i varandra. Lägg sedan upp tårtan på ett pampigt  UtflyktsmatPassar som perfekt utflyktsmat som går bra att förbereda hemma. Rulla ihop dem med valfri fyllning och lägg ner i passande matlåda eller  Pannkakor och ärtsoppaAtt äta pannkakorna med ärtsoppa på torsdagar är en tradition som många håller fast vid än idag. Varför vi äter dem med ärtsoppa just på torsdagar går ända tillbaka till medeltiden då kött bara fick ätas på torsdagar, men också för att fredagar under Sveriges katolska tid var fastedagen. Det var därför bra att ladda upp med ett ordentligt mål mat. Pannkakans dagPannkakan äts över hela världen och har sin egen dag. Dagen infaller alltid tisdagen innan Fettisdagen. Pannkakans dag kallas även internationella pannkaksdagen och är i USA och England lika stor som semmeldagen i Sverige. I olika länder finns olika traditioner kring vilka tillbehör som serveras till pannkakan, både mer matiga och söta alternativ är populära. Amerikanska pannkakorDe amerikanska pannkakorna är fluffigare och mindre än de som vi traditionellt sätt äter i Sverige. Idag har den amerikanska varianten spridit sig långt utanför USA och det är inte så konstigt. Den amerikanska varianten ger nämligen en riktigt lyxig känsla när de staplas på varandra och täcks med lönnsirap och färska bär. KöksredskapGoda pannkakor är lätta att slänga ihop och det blir ännu lättare med rätt köksredskap. Hos oss på Cervera kan du hitta allt du behöver för att få dem perfekt tunna eller härligt fluffiga.För att röra ihop ingredienserna behöver du en Är du en riktig pannkaksfantast kan det vara värt att köpa en pannkakspanna för att få perfekt frasiga pannkakor. När pannkakorna är stekta är det bara grädden som ska vispas. Det går snabbt med en

Klassiska pannkakor

Klassiska pannkakor - Recept
Ingredienser
4 portioner
2 stora ekologiska ägg
2,75 dl vetemjöl
5,5 dl mjölk
2 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
25 g brynt smör
TILL SERVERING:
Grädde
Färska bär

Gör så här

1. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
2. Vispa ut mjölblandningen i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa sedan i resterande mjölk, ägg och salt.
3. Bryn smöret och blanda i smeten och stek pannkakorna i smör.
4. Servera med grädde och färska bär.
 
 

Klassiska pannkakor

Finns det något godare än tunna frasiga pannkakor? Det passar nästan alltid att steka upp några och uppskattas av de flesta. De fungerar ofta som en riktig vardagsfavorit och är lika goda varma som kalla och är dessutom perfekt utflyktsmat. Gör gärna några extra som du kan ha i kylen att plocka fram som mellanmål eller efterrätt.

Pannkakor med vaniljsocker

De godaste pannkakorna får du om du tillför vaniljsocker i receptet. Med vaniljsocker får de en lätt smak av söt vanilj. Varför inte också pudra över lite vaniljsocker på den färdiga pannkakan? Det blir både dekorativt och gott. För att få ett jämnt lager kan du ta hjälp av en tesil.

Pannkakor med vatten

Står du redo att blanda ihop en pannkakssmet, men har glömt mjölken? Inga problem. Det går bra att ersätta mjölken med vatten, men det kan krävas att du tillsätter lite mer mjöl för att få till rätt konsistens.

Pannkakstårta

Varför inte lyxa till det med en pannkakstårta? Dubbla satsen och varva sedan pannkakorna med grädde och bär. Tänk på att låta pannkakorna kallna innan du sätter ihop pannkakstårtan, detta för att grädden inte ska smälta ut när du sätter ihop den. Ett bra knep kan vara att lägga bakplåtspapper mellan pannkakorna när de ska svalna för att de inte ska fastna i varandra. Lägg sedan upp tårtan på ett pampigt kakfat eller tårtfat och låt dina gäster hugga in.
 

Utflyktsmat

Passar som perfekt utflyktsmat som går bra att förbereda hemma. Rulla ihop dem med valfri fyllning och lägg ner i passande matlåda eller matförvaring.
 

Pannkakor och ärtsoppa

Att äta pannkakorna med ärtsoppa på torsdagar är en tradition som många håller fast vid än idag. Varför vi äter dem med ärtsoppa just på torsdagar går ända tillbaka till medeltiden då kött bara fick ätas på torsdagar, men också för att fredagar under Sveriges katolska tid var fastedagen. Det var därför bra att ladda upp med ett ordentligt mål mat.
 

Pannkakans dag

Pannkakan äts över hela världen och har sin egen dag. Dagen infaller alltid tisdagen innan Fettisdagen. Pannkakans dag kallas även internationella pannkaksdagen och är i USA och England lika stor som semmeldagen i Sverige. I olika länder finns olika traditioner kring vilka tillbehör som serveras till pannkakan, både mer matiga och söta alternativ är populära.
 

Amerikanska pannkakor

De amerikanska pannkakorna är fluffigare och mindre än de som vi traditionellt sätt äter i Sverige. Idag har den amerikanska varianten spridit sig långt utanför USA och det är inte så konstigt. Den amerikanska varianten ger nämligen en riktigt lyxig känsla när de staplas på varandra och täcks med lönnsirap och färska bär.
 

Köksredskap

Goda pannkakor är lätta att slänga ihop och det blir ännu lättare med rätt köksredskap. Hos oss på Cervera kan du hitta allt du behöver för att få dem perfekt tunna eller härligt fluffiga.
För att röra ihop ingredienserna behöver du en bunke och en visp. För att få upp både smet och grädde är en slickepott den perfekta hjälpredan, på så sätt behöver inget gå till spillo.
Är du en riktig pannkaksfantast kan det vara värt att köpa en pannkakspanna för att få perfekt frasiga pannkakor. Pannkakspannor gör att det är lättare att vända pannkakan och pannkakan får en perfekt form. Pannkakspannor finns i olika material, så som bland annat gjutjärn och kolstål. För att få till rätt snits i pannkaksvändningen är en pannkaksspade till stor hjälp.
När pannkakorna är stekta är det bara grädden som ska vispas. Det går snabbt med en elvisp.

Fler smarriga pannkaksrecept

Pannkaka med hemgjord Nutella
Pannkaka med hemgjord Nutella
Amerikanska pannkakor à la Kicki
Amerikanska pannkakor à la Kicki
Pannkakssemla
Pannkakssemla
Kardemummasmakande pannkaksknyten
Kardemummasmakande pannkaksknyten
Amerikanska plättar med kanelstekta äpplen
Amerikanska plättar med kanelstekta äpplen
Nyttiga pannkakor
Nyttiga pannkakor
Amerikanska grahamspannkakor med björnbär, banan och pekannötter
Amerikanska grahamspannkakor med björnbär, banan och pekannötter
Hälsopannkakan
Hälsopannkakan

Lämna recension