Önskelista

Pannkakstårta med bär

Bjud på en ljuvligt god pannkakstårta med bär – en perfekt kombination av fluffiga pannkakor, grädde och fräscha bär. Enkel att göra och lika uppskattad till frukost, fika eller fest!
Image
Ingredienser
Recept av Nina Ghassemi
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 msk socker
1 tesked vaniljsocker
1/2 tesked bakpulver
1 msk smält smör
Bär (till exempel blåbär, hallon, jordgubbar eller en blandning)
Vispgrädde eller vaniljkräm (valfritt, för extra krämighet)
Florsocker

Gör så här

  1. Vispa äggen lätt i en skål. Tillsätt mjölk, mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och smält smör. Vispa till en jämn smet.
  2. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och pensla den med lite smör eller olja. Häll i en liten mängd smet i pannan och stek pannkakorna tills de är gyllenbruna på båda sidor. Lägg pannkakorna på en tallrik och fortsätt steka tills all smet är slut.
  3. När alla pannkakor är klara, börja stapla dem på en tårtfat eller en stor tallrik. Mellan varje pannkaka kan du bre på lite vispgrädde eller vaniljkräm om du vill ha en krämigare tårta.
  4. När tårtan är färdigbyggd, toppa den med dina favoritbär. Om du vill kan du även lägga på lite extra grädde eller pudra över florsocker.
  5. Servera och njut! Tårtan är god både kall och ljummen.