/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Coravin

Coravin erbjuder avancerade vinöppnare och skruvkorkar för den som vill kunna dricka en del av vinet, utan att öppna flaskan. På så sätt kan du spara resten av vinet precis så länge som du önskar.
Coravin
Coravin
Finns i lager
Varumärke

    A

  • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
30 produkter
30 av 30 produkter

Coravin vinöppnare

Coravin presenterar med sin vinöppnare ett helt nytt sätt att dricka vin på. Att öppna en flaska betyder inte att den måste drickas upp inom de närmsta dagarna, i stället kan du hälla upp precis så mycket vin som du önskar. Därefter är det bara att ställa undan flaskan, som fortfarande är försluten, för att ta fram den när du vill ha ett glas igen.
Detta gör det möjligt att alla vid bordet dricker olika sorters vin, under samma middag. Det är även perfekt för den som gärna anordnar vinprovningar, eller för den som inte vill dricka en hel flaska. Med Coravin får alla njuta av sitt favoritvin.

Hur fungerar Coravins vinöppnare?

I Coravins sortiment hittar du flera olika vinöppnare. Alla med sin specialitet. Det de har gemensamt är att du kan få ut en del av vinet, utan att du behöver öppna flaskan.

En tunn nål och aragon

Coravins vinöppnare har en nål. Den tunna nålen åker igenom vinkorken. Du kan därefter trycka på modulens knapp, då kommer argon att injiceras. Argon är en ädelgas som är luktfri och smakfri. Argon kommer inte att reagera med vinet, eller andra ämnen, i flaskan. Det som händer när argonet kommer in i flaskan är att det kapas ett övertryck. När du släpper knappen kommer därför vinet komma ut genom nålen. Vinet serveras alltså genom den tunna nålen. När nålen dras ut kommer korken att slutas igen, detta tack vare korkens elastiska material. Därefter kan du lämna vinflaskan i flera år. Du behöver inte bekymra dig över att du har fört in argon i flaskan, det kommer inte att påverka vinet.

Coravin skruvkork

Skruvkorken från Coravin har ungefär samma funktion som Coravin vinöppnare, men är i stället anpassade för vinflaskor med skruvkork. Skruvkorkarna kan du skruva på vinflaskan och därefter håller vinet upp till tre månader. Viktigt att tänka på är att flaskorna ska förvaras horisontellt, för bästa möjliga resultat. Skruvkorkarna passar mer än 95 procent av alla vinflaskor, som har skruvkork. Skruvkorkarna kan punkteras 50 gånger.