/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Microplane

Microplane tillverkar skarpa köksverktyg. Företagets mest kända produkt är rivjärnet. Microplane rivjärn kommer i flera olika varianter. I sortimentet finns bland annat zestjärn, rivjärn med behållare och rivjärn med vev.
Microplane
Microplane
Finns i lager
67 produkter
40 av 67 produkter

Microplane rivjärn

Rivjärnen från Microplane är att lita på. De vassa kanterna och den genomtänkta designen gör att rivjärnen står ut från många andra rivjärn på marknaden. Traditionella rivjärn har stansade kanter, men rivjärnen från Microplane är i stället etsade. Det resulterar i knivskarpa kanter som skär fina snitt, utan att slita eller riva.

Bra grepp

Ett rivjärn kan du använda till mycket. Det mesta går att riva, men tyvärr är det också lätt att göra sig illa på ett rivjärn. Just därför kan det vara lämpligt att investera i ett rivjärn som du får ett bra grepp om, vilket minimerar risken för att du ska göra illa dig. Många av rivjärnen är glidsäkra, vilket gör att det inte halkar på skärbrädan eller köskbänken.

Många varianter på rivjärn

Microplane erbjuder många olika typer av rivjärn. I sortimentet hittar du bland annat grova rivjärn, rivjärn för kryddor och zestjärn. De olika rivjärnen kommer i olika modeller, med och utan handtag.

Handtag i olika färger

Många av rivjärnen har handtag i flera olika färger. Du kan därför få ett rivjärn med ett handtag i din favoritfärg, eller en färg som matchar övrig köksinredning. Låt rivjärnet få synas i köket!

Microplane zestjärn

Med ett fint rivjärn kan du riva citrusskal, hårda ostar och kryddor.

Microplane rivjärn med behållare

Ett rivjärn med behållare samlar upp det du river. Perfekt om du exempelvis ska riva ost att strö över maten.
Varumärket har även en liten vitlöksrivare med behållare i sitt sortiment.  

Microplane litet rivjärn

Microplanes lilla rivjärn passar utmärkt för att riva kryddor, så som kanel, muskot och nötter.

Microplane mandelkvarn

Ett rivjärn med vev passar perfekt som mandelkvarn eller ostkvarn.

Mer än bara rivjärn – urkärnare, mandoliner och pizzaskärare

Förutom rivjärn hittar du också många andra vassa köksverktyg i sortimentet. Är du på jakt efter en urkärnare, en mandolin, spiralskärare eller en pizzaskärare hittar du även det i sortimentet. Alla redskap har blad med skärpa som är svårslagen.

Hur allt började

Företaget tillverkade från början trätaspar avsedda för snickare och timmerman. När en husmor i Kanada skulle baka apelsinkaka blev hon frustrerad över sitt rivjärn och gick då för att använda träraspen. Hon insåg att den var perfekt att använda, mycket bättre än det rivjärn hon hade. Skillnaden var att kanterna på träraspen var etsade i stället för stansade som de var på rivjärnet. Företaget tog patent på denna idé. Resultatet ser vi idag.

Bra present till den matlagningsintresserade

Ett rivjärn brukar uppskattas av den som tycker om att stå i köket. Rivjärnen är svåra att jämföra med några andra på marknaden. Passar lika bra att ge bort till den som snart ska flytta hemifrån, eller till den som vill börja laga mer mat. Ett rivjärn brukar uppskattas av de flesta, just eftersom det är ett så välanvänt köksredskap. Varför inte unna dig själv ett gediget rivjärn?