/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Carat

Glasserien Carat från Orrefors är inspirerad av ädelstenar och juveler, designad av glas- och textildesignern Lena Bergström. Serien har under åren blivit väldigt populär, Bergströms glasverk är nämligen förtrollande vackra.
Carat
Carat
“Carat kommer ifrån att modernisera den slipade kristallen – och då visste jag direkt. Foten ska vara ren och enkel, och det ska vara ett ben som är superslipat. Det ska kännas som att det är minijuveler staplade på varandra, det är egentligen det som Carat är."
Lena Bergström, formgivare av Carat-serien
Finns i lager
Varumärke

    D

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
32 produkter
32 av 32 produkter

Orrefors Carat

I serien Carat finns flera olika delar som är vackra att pryda hemmet med. De olika delarna är vackra att ha ståendes framme väl synliga även när de inte användas. Det gnistrande kristallglaset fångar upp ljusreflektioner och känns därmed levande och organiskt. Köp en del eller fyll hela ditt hem med underbart kristallslipat glas.
Att ge bort en ljusstake, champagneglas, en skål eller en flaskpropp från Carat brukar vara en väldigt uppskattad present av de allra flesta. Glaset känns tidlöst och lätt att falla för.

Orrefors Carat vas

Den runda vasen finns i två storlekar, 11 cm och 18 cm. Med en vacker kristallvas i hemmet kommer du alltid vilja köpa hem snittblommor att fylla den med.
Förutom den runda vasen finns även högre vaser i olika utföranden. Vaserna är vackra att placera bredvid varandra.

Carat Ljusstake

Ljusstaken i serien Carat finns i olika utföranden vad gäller storlek och detaljer. Vare sig du föredrar rostfria detaljer eller detaljer i mässing finns det en ljusstake för dig. De höga ljusstakarna gnistrar fantastiskt och gör sig lika bra på matsalsbordet som soffbordet. Ljuslykta De fantastiska ljuslyktorna påminner om vackra iskristaller. Ljuset reflekteras i glaset på ett sätt som gör att du antagligen kommer vilja tända dem varje dag. Ljuslyktorna finns i flera olika storlekar som är fina att placera bredvid varandra.

Tallrik

Servera mat med stil på en tallrik från Carat. Den böljande kristallen får maten att kännas extra lyxig.

Assiett

En gnistrande assiett är aldrig fel för en snygg servering av förrätten eller för att lägga sallad eller bröd på.

Champagneglas

Vacker kristall och champagne, lyxigare än så blir det knappast.

Flaskpropp

Stäng dina flaskor med stil med en flaskpropp.

Skål

Vacker skål att ha frukt, godis eller snacks i. Lika fin att ha ståendes framme på bordet eller i hyllan som en prydnad.

Lena Bergström

Lena Bergströms design känns igen genom kontraster, modernitet och lekfullhet. Hon vågar göra det oväntade och skapar därmed spännande och innovativ glaskonst.
Bergström föddes 1961 i Umeå. Efter gymnasiet arbetade hon som dekoratör på butiken Domus. Hon flyttade senare till Stockholm för att gå på olika konst- och hantverksskolor, innan hon till slut började på Konstfack. Hon säger själv att hennes studier var indisciplinerade. Det indisciplinerade kan man se i hennes glaskonst som vågar utmana den konventionella glaskonsten. Hon tog sin examen från Konstfack 1989 och började då frilansa som designer. År 1992 slog Bergström igenom som textildesigner, 1994 anställdes hon av Orrefors där hon har arbetat sedan dess. Hon har tagit fram flera serier som fått stor uppskattning.
Parallellt med sin glaskonst arbetar Bergström fortfarande med textilier. Hennes textilier är, till skillnad från hennes glaskonst, grafisk. Hon säger själv att hon dras till hårda textilier och mjukt glas. Det oväntade tycks vara genomgående i allt hon gör.
Bergström har tagit emot flera utmärkelser och priser för sin design.
Lena Bergström, formgivare till Carat från Orrefors