/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Intermezzo Blå

Erika Lagerbielke är designern bakom den uppskattade glasserien Intermezzo. Hon säger själv att serien står för nyfikenhet och kärlek. Den blå droppen i glaset är fylld av Lagerbielkes kärlek till glashantverket och även av en hemlighet. Gåtan tar sig uttryck i form av ett utropstecken.
Intermezzo Blå
Intermezzo Blå
Finns i lager
Varumärke

    O

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
24 produkter
24 av 24 produkter
Glasserien lanserades 1985 för Orrefors och har sedan dess hunnit bli en av Orrefors mest sålda serie. Intermezzo Blå är idag en klassiker som återfinns i många hem.
Serien är fylld med en avlång droppe i skaftet eller en rundare droppe i glasets botten. Droppen är en stilren detalj som sticker ut, utan att för den sakens skull stjäla för mycket uppmärksamhet från drycken eller den övriga dukningen.
Att investera i glas från Intermezzo Blå är att investera i en designklassiker som behåller sin aktualitet år efter år. Köp till dig själv eller ge bort till någon som du tycker om.

Erika Lagerbielke

Lagerbielke föddes 1960 i Stockholm och började studera industridesign vid Konstfack i Stockholm 1979. År 1982 blev hon anställd som glaskonstnär hos Orrefors och arbetade sedan där fram till 2009.
Lagerbielke har designat flera framstående glasserier för Orrefors och är idag en uppskattad glasdesigner.
År 2005 blev Lagerbielke adjungerad professor i design, inriktning glasdesign, vid Växjö universitet. Hon verkade som adjungerad professor fram till 2009. Från 2010 är hon adjungerad professor inom glasdesign vid Växjö universitet.

Intermezzo glas

Det finns flera olika glas i serien som är anpassade för olika typer av dryck. Varför inte vara kreativ när det kommer till glasens användningsområde? Gör exempelvis dessert i glas eller fyll glasen med nötter, torkad frukt eller godis.
Glasen är vackra att ha ståendes framme, har du ett vitrinskåp eller en kökshylla kan det vara snyggt att ställa glasen där när du inte använder dem.

Champagneglas

Champagneglasets höga form behåller bubblorna och är eleganta att skåla i.

Vinglas

I glasserien finns ett flertal olika vinglas. Vare sig du är på jakt efter rödvinsglas eller vitvinsglas.

Karaff

Servera vatten eller vin i en snygg karaff. Det blir riktigt elegant när karaff och glas matchar.

Martiniglas

Ingen riktig Dry martini utan martiniglas. Glaset är en stor del av känslan. Gillar du Dry martini är martiniglasen en bra investering.

Vattenglas

Ställ fram vattenglas bredvid vinglaset eller ölglaset, eller använd de för sig själva.

Tumbler

Tumblerglasen passar bra för drinkar eller vatten.

Coupe

I en coupe passar det utmärkt att servera bubbel eller dessert.

Snaps

Snapsglasen på fot rymmer 6 cl och är vackra på bordet.

Whiskyglas

Whiskyglasen finns i utförandena 25 cl och 40 cl.

Intermezzo Air & Intermezzo Satin

Eftersom Intermezzo Blå har funnits med länge och hunnit bli så uppskattad så har serien inspirerat till serierna Air och Satin.

Intermezzo Air

Intermezzo Air togs fram i samband med glasens 30-årsjubileum. Air har en klar, i stället för en blå, droppe. På glasets fot finns vackra detaljer som målats för hand. Komplettera Air med glas från den ursprungliga serien Blå.

Intermezzo Satin

Glasen i serien Satin är en twist av Intermezzo Blå. När serien Blå firade 20 år togs serien Satin fram.

Uppskattad present

Glasen som uppskattats i flera decennier är en perfekt present till studenten, bröllopsparet eller bara den som skulle uppskatta att uppgradera sina glas.