/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

/general/header/action/cart(/miniBasket/productsCount)

/miniBasket/emptyBasket/heading

Satake

I Satakes sortiment hittar du stekpannor i kolstål och gjutjärn, japanska knivar av högsta kvalitet. Vill du uppdatera köket med japanska köksknivar har Satake det du söker. Förutom köksknivar, och stekpannor hittar du gjutjärnsgrytor, bordsgrillar och mycket mer i Satakes sortiment.
Satake
Satake
Finns i lager
Varumärke

  A

 • B

Kategori
Material
Designer
Färg
Pris
kr
kr
103 produkter
40 av 103 produkter

Satake stekpanna och kniv

På japanska betyder Houcho kniv och det är också Satakes namn på den mest populära knivserien från varumärket. Är du på jakt efter köksknivar av högsta kvalitet är en Houcho kniv helt rätt för dig. Satake har även populära stekpannor i kolstål eller gjutgärn.

Handtag i magnoliaträ och knivblad av stål

Knivarna är tillverkade av stål av högsta kvalitet och handtagen består av magnoliaträ. Magnoliaträet är motståndskraftigt mot vatten, vilket gör att du kan skölja av knivarna när du har använt dem. Det svarta bolstret, som skapar en elegant kontrast, är tillverkat av plast.
Några populära knivar i serien Houcho:
 • Kockkniv, 21 cm
 • Kockkniv, 17 cm
 • Santokukniv, 17 cm
 • Grönsakshacka, 17 cm
 • Filékniv, 17 cm
 • Brödkniv, 24 cm
 • Sashimikniv, 21 cm
 • Brödkniv, 24 cm,

Houcho knivset

I serien Houcho hittar du flera knivset. Med ett knivset blir du snabbt rustad i köket. Ett knivset är även en perfekt present att ge bort till den matlagningsintresserade, eller till den som precis har flyttat hemifrån.

Satake Kuro

Satake Kuro är serien som vågar stå ut. Knivens damaskerade blad är hammarbankad, vilket skapar en fantastisk yta. Förutom att det är en kökskniv som är snygg, är den också otroligt effektiv. Att knivbladet har en ojämn yta gör att kniven är lättare att skära med, eftersom inget vakuum uppstår. Hitta den bästa japanska kniven för dig bland Kuros alla knivar.
Några populära knivar i serien Kuro: 
 • Kiritsuke, 23 cm
 • Santoku, 18 cm
 • Allkniv, 15 cm
 • Brödsåg, 25 cm
 • Chopper, 18 cm
 • Hackkniv, 14 cm

Japanska knivar

De japanska knivarna skiljer sig på många sätt från många andra knivar. I den japanska kulturen har svärdet, även kallat Katana, länge spelat en viktig roll.

Hårda och vassa knivar

Redan under 700-talet använde sig samurajkrigarna av Katana. För att ta fram svärdet använde sig smederna av det japanska Tamahagane-stålet. Tamhagane-stål är mjukt, men genom att stålet viks 16 gånger rensas orenheter ut och stålet blir på så sätt hårdare. Denna teknik kallas att man damaskerar.
När Japan började handla med USA och västvärlden, blev det förbjudet att tillverka svärd. Smederna började då i stället tillverka knivar, med samma teknik. Resultatet var hårda och vassa knivar. Har du väl investerat i en japansk kniv, kommer du antagligen snart vilja utöka din samling.

Knivställ och knivlist

Förvara dina knivar på rätt sätt för att de ska hålla så länge som möjligt. Med ett knivblock eller en knivlist vet du var dina knivar är, samtidigt som de inte sliter mot varandra. Du behöver dessutom inte riskera att göra illa dig, vilket är lätt hänt om de ligger löst i kökslådan.

Bordsgrill

Med en japansk bordsgrill blir grillningen en social aktivitet, där alla kan vara med. Ställ grillen på bordet lägg på det ni ska grilla och slå er ner runt bordet. Med Satakes japanska bordsgrill blir det ännu roligare att grilla.

Gjutjärnsgryta

Satake har flera gjutjärnsgrytor i sitt sortiment. Grytorna finns i flera olika storlekar. Är du på jakt efter en gedigen gjutjärnsgryta ska du spana i Satakes alla grytor.

Gjutjärnsgryta med glaslock och trälock

Många av gjutjärnsgrytorna kommer med både ett glaslock och ett trälock. Glaslocket passar bra att använda vid tillagning och trälocket är vackert att lägga på när det är dags för servering.

Om Satake

Det japanska varumärket som har funnits i Sverige sedan slutet av 1990-talet har nått stor popularitet bland både proffskockar och hängivna amatörer.